ΑρχικήinetΑρκετά διαδεδομένα τα Windows 8.1

Αρκετά διαδεδομένα τα Windows 8.1

Windows 8.1

Από τον Απρίλιο του 2014, τα Windows XP δεν λαμβάνουν ενημερώσεις και patces, και έτσι είναι λίγο πολύ προφανές ότι όσοι τρέχουν ακόμα το συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα πρέπει να προχωρήσουν σε μια νεότερη έκδοση όσο το δυνατόν συντομότερα προκειμένου να αποφύγουν κενά ασφαλείας στο κώδικα του λειτουργικού.

Το Νοέμβριο του 2014, η χρήση των XP, υποχώρησε στο 13.57 %, από 17.18 % το προηγούμενο μήνα και από 26.29 % από τον Απρίλιο, όταν η Microsoft έληξε επίσημα την υποστήριξη.

Η μείωση αυτή δεν είναι καθόλου παράξενη, ιδιαίτερα επειδή η Microsoft ετοιμάζει όσο πιο γρήγορα μπορεί την έκδοση 10, που αναμένεται να φτιάξει πολλά ενοχλητικά στοιχεία που είχαν τα λειτουργικά μέχρι τώρα, αλλά και να λάβει πιο σοβαρά το feedback από τους χρήστες.

Ενώ τα XP συνεχίζουν να υποχωρούν πλέον, η έκδοση 8.1 του λειτουργικού, πραγματικά κερδίζει όλο και περισσότερους χρήστες, ειδικά τώρα που οι περισσότερες εταιρείες έχουν αναβαθμίσει τις θέσεις εργασίας που έχουν και τους υπολογιστές τους.

Τα Windows 8.1, έφτασαν να έχουν μερίδιο αγοράς 12.10 % το Νοέμβριο, πάνω από  το 10.92 % του Οκτωβρίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι τα Windows 8.1 κατάφεραν να διπλασιάσουν το μερίδιο αγοράς, που έχουν, μέσα σε λίγους μόνο μήνες, αφού τον Ιούλιο μόνο το 6.56 % των υπολογιστών στο κόσμο είχε εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό. Αυτή τη στιγμή οι εκδόσεις 8 και 8.1, είναι το δεύτερο σε χρήση λειτουργικό στο κόσμο.

Η Microsoft δουλεύει πυρετωδώς στη νέα έκδοση Windows 10, και όλοι οι χρήστες μπορούν να σουν νέα και εξελίξεις πάνω στο νέο λειτουργικό εγκαθιστώντας την TP έκδοση που κυκλοφορεί τώρα. Το Ιανουάριο  η εταιρεία αναμένεται να κυκλοφορήσει την εμπορική έκδοση σε preview, μαζί με μια preview έκδοση του Internet Explorer 12. Φήμες αναφέρουν ότι η έκδοση 10 θα διατεθεί δωρεάν σε χρήστες με λειτουργικό έκδοσης 8.1, γεγονός που εξηγεί την μεγάλη δημοτικότητα της έκδοσης αυτής.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS