ΑρχικήinetΤο πρώτο μεγάλο hack του 2014. Διέρρευσαν 4,6 εκατομμύρια λογαριασμοί του Snapchat

Το πρώτο μεγάλο hack του 2014. Διέρρευσαν 4,6 εκατομμύρια λογαριασμοί του Snapchat

snapchadbΕάν είστε χρήστης της εφαρμογής Snapchat, θα πρέπει να κάνετε άμεσα κάτι για να προστατέψετε τον λογαριασμό σας. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν διαθέσιμοι ελεύθερα στο internet 4,6 εκατομμύρια λογαριασμοί της δημοφιλής υπηρεσίας. Η ιστοσελίδα SnapchatDB.info επιτρέπει σε οποιονδήποτε να κατεβάσει σε αρχεία SQL ή CSV τις πληροφορίες που σύμφωνα τους ισχυρισμούς των δημιουργών της αποκτήθηκαν με την εκμετάλλευση ενός πρόσφατου exploit στον κώδικα του Snapchat.
Οι δημιουργοί της ιστοσελίδας SnapchatDB έχουν “κρύψει τα δύο τελευταία ψηφία των τηλεφωνικών αριθμών” σε μια προσπάθεια να “ελαχιστοποιήσουν spam και καταχρήσεις”. Όμως, παρόλα αυτά εκατομμύρια λογαριασμοί κυκλοφορούν ελεύθεροι στο διαδίκτυο.
Μια γρήγορη αναζήτηση WHOIS στο domain SnapchatDB μας δείχνει ότι δημιουργήθηκε στις 31 Δεκεμβρίου. Παρά το γεγονός ότι το όνομα που το καταχώρισε προστατεύεται, η ταχυδρομική διεύθυνση και τηλέφωνο επικοινωνίας δείχνουν να είναι από τον Παναμά. Όχι βέβαια ότι αυτό έχει και τόσο σημασία, καθώς οι hackers, είναι πολύ πιθανό να αγόρασαν το domain με πλαστά στοιχεία ταυτότητας.

Αν είστε χρήστης του Snapchat, αλλάξτε άμεσα κωδικό ασφαλείας, ή καλύτερα σβήστε τον λογαριασμό σας και δημιουργήστε τον όταν η ιστοσελίδα διορθώσει τον κώδικα της. Αν χρησιμοποιούσατε τον ίδιο κωδικό και σε άλλες υπηρεσίες-ιστοσελίδες αλλάξτε τον άμεσα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS