ΑρχικήinetΤετράποδα Ρομπότ θα μάχονται στους μελλοντικούς πολέμους

Τετράποδα Ρομπότ θα μάχονται στους μελλοντικούς πολέμους

WildCat-robot

Η Boston Dynamics, μια εταιρεία ρομποτικής, κυκλοφόρησε ένα βίντεο στο YouTube την Πέμπτη για να παρουσιάσει στον κόσμο την «αγριόγατα,” ένα τετράποδο ρομπότ της εταιρείας που τρέχει σε περίπου 16 μίλια ανά ώρα.  Το πρόγραμμα WildCat της Boston Dynamics τρέχει με χρηματοδότηση από το Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), το οποία αναπτύσει την έρευνα για το Υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

 

Η WildCat είναι ο διάδοχος του super-fast Cheetah του περασμένου έτους – ένος ρομπότ που θα μπορούσε να τρέξει 28,3 χιλιόμετρα την ώρα, λίγο πιο γρήγορα από ό, τι ο Ολυμπιονίκης σπρίντερ Γιουσέιν Μπολτ. Σε αντίθεση με το Cheetah, η WildCat μπορεί να τρέξει χωρίς να είναι δεμένη σε μια πηγή ρεύματος από ένα καλώδιο επέκτασης, αφού όπως θα βλέπετε στο βίντεο η ενέργεια της παράγεται από ένα βενζινοκινητήρα.

Αλλά υπάρχουν κι άλλα! Η Boston Dynamics έκανε το ντεμπούτο του ανθρωποειδούς ρομπότ της ATLAS (ναι, Ελληνική λάξη, από τον Άτλαντα), παρουσιάζοντας ένα βιντεο-κλιπ αυτή την εβδομάδα του ρομπότ να περπατά πάνω από μία ανώμαλη επιφάνεια από βράχια. Δεν είναι βέβαια τόσο φοβερό ή τρομακτικό όπως η WildCat, αλλά με δεδομένο πως στα δίποδα η ισορροπία είναι ανύπαρκη το να μπορεί να κινείται ένα ρομπότ, ευκίνητα σε μια πετρώδη επιφάνεια είναι μια πολύ μεγάλη υπόθεση. Επιπλεόν παρατηρήστε την δυνατότητα που έχει να ισορροπεί μετά από κάθε σπρώξιμο που δέχεται, μιμούμενος τέλεια τις ανθρώπινες κινήσεις.

 

Τελικά, φαίνεται, ότι προφητικές ταινίες, όπως “ο εξολοθευτής”, όπου οι μελλοντικές μάχες γίνονται με ρομπότ, δεν απέχει και πολύ από την τωρινή πραγματικότητα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS