ΑρχικήinetTo Hashcat μπορεί τώρα να σπάσει κωδικούς έως και 55 χαρακτήρων

To Hashcat μπορεί τώρα να σπάσει κωδικούς έως και 55 χαρακτήρων

hashcat

Οι προγραμματιστές του oclHashcat έχουν κυκλοφορήσει μια νέα έκδοση του δημοφιλούς εργαλείου ανέρευσης κωδικών και υποστηρίζουν ότι είναι σε θέση να σπάσει κωδικούς που έχουν έως και 55 χαρακτήρες.

Πολλά ευαίσθητα δεδομένα διέρρευσαν αυτές τις μέρες από τους χάκερ. Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις οι χακαρισμένοι κωδικοί πρόσβασης ήταν κρυπτογραφημένοι, είναι όλο και πιο εύκολο για τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου να σπάνε τα hashes. Για αυτές τις “δουλειές” υπάρχουν διάφορα εργαλεία.

Ένα από αυτά είναι το δημοφιλές hashcat, όπου η λογική ύπαρξής του είναι να το χρησιμοποιήσουμε για να μπορέσουμε να ξεκλειδώσουμε κάτι δικό μας από το οποίο έχουμε ξεχάσει τι κωδικό πρόσβασης του είχαμε δώσει. Ειναι ένα Password recovery εν ολίγοις, ένα πρόγραμμα ανάκτησης κωδικών.

Η τελευταία έκδοση του oclHashcat υποστηρίζει αρκετούς νέους αλγορίθμους και GPUs. 

Στην έκδοση αυτή έχουν εφαρμοστεί διάφορες αλλαγές, αλλά το πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι το εργαλείο μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για να σπάσετε κωδικούς πρόσβασης που είναι μεγαλύτεροι από 15 χαρακτήρες. Οι προγραμματιστές παραδέχονται ότι η απόδοση του υπολογιστή επηρεάζεται αρνητικά, απαιτώντας μεγαλύτερη χρονική διάρκεια για μεγάλους κωδικούς πρόσβασης. Ωστόσο, ισχυρίζονται ότι η δυνατότητα να σπάνε μεγάλα passwords ήταν “μία από τις πιο περιζήτητες δυνατότητες.”

Ο επικεφαλής προγραμματιστής της  Hashcat, ο Jens Steube, αναφέρει στις σημειώσεις έκδοσης : “Μπορούμε να σπάσουμε τους κωδικούς πρόσβασης μήκους έως και 55 χαρακτήρων , αλλά σε περίπτωση που κάνουμε μία συνδιασμένη επίθεση, με λέξεις  από δύο λεξικά τότε δεν μπορεί να είναι περισσότεροι από 31 χαρακτήρες . Αλλά αν η λέξη από το αριστερό μέρος έχει μήκος 24αρων χαρακτήρων και η λέξη από το δεξί λεξικό έχει 28, τότε το password θα σπάσει, διότι μαζί έχουν μήκος 52 χαρακτήρες” .

Όμως προσέξτε με την χρήση τέτοιων προγραμμάτων. Το cracking είναι παράνομο και φέρει ποινικές κυρώσεις σε όποιον το ασκεί.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS