Κυριακή, 5 Απριλίου, 07:55
Αρχική inet Grammarly: Με τη βοήθεια του AI, η γραπτή επικοινωνία γίνεται πανεύκολη

Grammarly: Με τη βοήθεια του AI, η γραπτή επικοινωνία γίνεται πανεύκολη

Grammarly: Αν αρθρογραφείτε ή στέλνετε πολλά emails καθημερινά, το συγκεκριμένο tool θα γίνει ο καλύτερός σας φίλος. Το Grammarly χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βελτιώσει τον γραπτό τρόπο επικοινωνίας μας.

To tool χρησιμοποιείται από 20 εκατομμύρια ανθρώπους και διορθώνει γραμματικά λάθη, προτείνει πιο σωστές εκφράσεις και υποδεικνύει πιο ύφος γραφής είναι καλύτερο ανάλογα με το ποιος θα διαβάσει το κείμενο.

Grammarly

Λόγω της μεγάλης επιτυχίας αυτού του tool λοιπόν, η εταιρία αποφάσισε να το χρηματοδόσει επιπλέον με περισσότερα απο 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Στόχος τους είναι να αυξήσουν τους χρήστες, «βάζοντας» το Grammarly σε περισσότερες πλατφόρμες.

Έως σήμερα το tool χρησιμοποιείται από διάφορους browsers μέσω των επεκτάσεών τους, ως web app, μέσω εφαρμογών για κινητά και υπολογιστές αλλά και μέσω κάποιων συγκεκριμένων εφαρμογών όπως το Microsoft Office.

Επίσης, το Grammarly αν και θεωρείται freemium app, σου δίνει τη δυνατότητα με κάποια χρέωση να σου συμπεριλάβει έξτρα εργαλεία όπως ανίχνευση της «συγγραφικής δεινότητας», εναλλακτικό λεξιλόγιο, ύφος γραφής και έλεγχο λογοκλοπής.

Μέσα από δηλώσεις του ένας εκπόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι εφόσον το μοντέλο του app είναι δωρεάν οι περισσότεροι χρήστες είναι free. Ωστόσο τόνισε ότι αυτός δεν είναι λόγος να οδηγηθούν στο να «πουλήσουν ή να ενοικιάσουν» τα στοιχεία των συνδρομητών τους και η μόνη πηγή εσόδων τους είναι οι εκδόσεις Grammarly Premium και Grammarly Business.

Grammarly

Επιπλέον, πρόσθεσε ότι γνωρίζουν πως η πολιτική απορρήτου της είναι αποτρεπτική στο να τη διαβάσει κάποιος καθώς είναι μεγαλύτερη από ό,τι πρέπει να είναι. Για αυτό το λόγο είναι στη διαδικασία να την κάνουν πιο σύντομη.

Το Grammarly είναι ιδιαίτερα κερδοφόρο από τότε που ιδρύθηκε το 2000 από τον Alex Shevchenko και τον Max Lytvyn, οι οποίοι ασχολούνται ακόμα με τα προιόντα και τα οικονομικά της εταιρίας. Ο μελλοντικός CEO πρόκειται να είναι ο Brad Hoover.

Το Grammarly είναι διαθέσιμο μόνο στα αγγλικά και μόνο για γραπτά κείμενα. Αυτή τη στιγμή δεν υπαρχουν άμεσα μελλοντικά σχέδια για να επεκταθεί σε άλλες γλώσσες ή για άλλα μέσα πχ στον ήχο.

Ουσιαστικά το app δεν διορθώνει απλά τη γραμματική ενός κειμένου, αλλά μέσα απο την τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί έχει τη δυνατότητα να επεξεργαζέται την «απλή γλώσσα», να συνθέτει νέες λέξεις και φράσεις ώστε να παρέχει στους χρήστες της τη λύση ενός καθημερινού προβλήματος, να γράφουν σωστά κείμενα!

Ο Hemant Taneja, ο οποίος οδήγησε την επένδυση στον General Catalyst, δήλωσε σε συνέντευξή του ότι ο λόγος της επιτυχίας του app είναι ότι πέρα από μία απλά διόρθωση γραμματικής, χρησιμοποιούν και την τεχνητή νοημοσύνη που τους κάνει να ξεχωρίζουν από ανταγωνιστικές εταιρίες. Ακόμα και η Google για παράδειγμα μπορεί να σας δώσει οδηγίες σχετικά με το τι πρέπει να απαντάνε σε ένα email.

Από την άλλη ο Brad Hoover πρόσθεσε ότι στα μελλοντικά τους σχέδια πέρα απο το να αναπτυχθούν σε περισσότερες πλατφόρμες, είναι επίσης να δημιουργήσουν περισσότερα tools για τους business συνδρομητές τους. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα εργαλεία που θα βασίζονται στο «guide style» για άτομα σε συγκεκριμένα τμήματα, όπως η εξυπηρέτηση πελατών, ώστε να παραμένουν σωστοί στις εκφράσεις τους και στο πώς μιλούν για την εταιρεία στον έξω κόσμο.

Τέλος, ο βασικός λόγος που το Grammarly χρησιμοποιείται τόσο έντονα από τις επιχειρήσεις είναι για το εργαλείο της διόρθωσης τους ύφους. Είναι το κυριότερο πρόβλημα που έχει η πλειοψηφία σήμερα στη γραπτή επικοινωνία της. Έτσι το συγκεκριμένο app έχει μόνο άνοδο καθημερινά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...

APT Hackers χρησιμοποιούν το Crimson RAT εναντίον Ινδικών τραπεζών

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μία νέα καμπάνια APT, χρησιμοποιεί το Crimson RAT και επιτίθεται σε...

ProtonMail: Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά

ProtonMail - Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά: Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και η...