ΑρχικήinetPorsche-Boeing: Κατασκευάζουν από κοινού ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα!

Porsche-Boeing: Κατασκευάζουν από κοινού ιπτάμενο ηλεκτρικό όχημα!

Η γνωστή εταιρεία αεροσκαφών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Boeing και η γερμανική Porsche, ανακοίνωσαν την περασμένη Πέμπτη ότι συνεργάζονται για να εξερευνήσουν την αστική αγορά της αεροπορικής κίνησης, καθώς και την επέκταση της αστικής κυκλοφορίας στον εναέριο χώρο. Στην ουσία, μιλάμε για ένα ηλεκτρικό όχημα που θα μπορεί να πετάξει και θα έχει την ικανότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Η μητρική εταιρεία της Porsche, Volkswagen AG, (VLKAF) είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως. Πρόσφατα ανακοίνωσε μια σημαντική προσπάθεια προς την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων, θέτοντας ως στόχο την κατασκευή 22 εκατομμυρίων ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις υποεταιρείες της μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Detlev von Platen, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche, όταν ερωτήθηκε αναφορικά με τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ δήλωσε:

“Συνδυάζουμε τα δυνατά σημεία δύο κορυφαίων παγκόσμιων εταιρειών για να αντιμετωπίσουμε ένα πιθανό βασικό τμήμα της αγοράς του μέλλοντος” και κατέληξε στο ότι “Μακροπρόθεσμα, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει μετάβαση στην τρίτη διάσταση των ταξιδιών”.

Τα έσοδα της Boeing ξεπέρασαν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια αρχικά το 2018, αν και οι πωλήσεις της αναμένεται ότι θα είναι σημαντικά χαμηλότερες φέτος, λόγω της παύσης πτήσεων του εμπορικού αεροσκάφους, του 737 Max. Η παύση προκλήθηκε ως λογική συνέχεια, μετά από δύο θανατηφόρα ατυχήματα που σκότωσαν 346 άτομα. Η εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει ένα πρωτότυπο ενός self-driving ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου κατά τη διάρκεια του 2019.

Ο Steve Nordlund, ο γενικός διευθυντής της Boeing NeXt, που είναι μια μονάδα που ασχολείται με οχήματα και αεροσκάφη επόμενης γενιάς δήλωσε ότι:

Η Porsche και η Boeing (BA) φέρνουν από κοινού μηχανική ακρίβειας, στυλ και καινοτομία για να επιταχύνουν την αστική ατμοσφαιρική κινητικότητα παγκοσμίως.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS