ΑρχικήsecuritySafari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Safari: USB security sticks υποστηρίζει πλέον ο περιηγητής της Apple

Η τελευταία έκδοση του Apple Safari υποστηρίζει το WebAuthentication (WebAuthn) API, το οποίο επιτρέπει στους κατόχους του να κάνουν login σε υπηρεσίες και εφαρμογές χρησιμοποιώντας usb security sticks.

safari

Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιήσουν το χαρακτηριστικό που τους επιτρέπει να κάνουν Login Με τα USB-based CTAP2 sticks, που προσφέρουν υψηλότερη προστασία από ένα text based password. Αυτό όμως σημαίνει ότι καταργούνται τα text based passwords, καθώς τα usb sticks χρησιμοποιούνται ως δεύτερο layer προστασίας. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται κατά τεράστιο ποσοστό  οι phishing Και hacking επιθέσεις.

Ωστόσο το Safari δεν είναι ο πρώτος περιηγητής που εφαρμόζει αυτή την λειτουργία, αλλά μάλλον ο τελευταίος. Πρώτος από όλους, o Mozilla Firefox εισήγαγε την υποστήριξη του WebAuthn νωρίτερα το 2018, ενώ ακολούθησε και ο Google Chrome. Γνωστοί ιστότοποι που επισκεπτόμαστε συχνά υποστηρίζουν ήδη την επιπλέον επιλογή ασφάλειας, όπως το Facebook, το Twitter και το Office 365.

Το USB Key authentication Είναι ένας ακόμα τρόπος αυθεντικοποίησης όπως είναι το Duo της Google ή η λήψη one time pass με sms. Τα hardware keys είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά, και η ίδια η Google αναφέρει ότι με την χρήση τους έχει μηδενίσει τις επιθέσεις phishing, αφού έδωσε 85.000 USB Keys στους εργαζομένούς της.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να είμαστε 100% σίγουροι για την ασφάλεια μας. Το USB Key είναι ένα κομμάτι hardware που μπορεί να χτυπηθεί, να αλλοιωθεί ή και να χαθεί, στην οποία περίπτωση ο χρήστης μπορεί να δυσκολευτεί να αποδείξει. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την νέα λειτουργία μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση 71 του Safari, αν και δεν είναι εγγυημένο ότι θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS