ΑρχικήUpdatesΝέα λειτουργία του iOS 13 για χαμηλότερη χρήση δεδομένων και WiFi

Νέα λειτουργία του iOS 13 για χαμηλότερη χρήση δεδομένων και WiFi

WiFi

Κάθε χρήστης smartphone, γνωρίζει ότι για να μπορεί να είναι συνδεδεμένος στο ίντερνετ ανά πάσα στιγμή, χρειάζεται να έχει ενεργοποιημένα τα δεδομένα της συσκευής του, καθώς δεν υπάρχει παντού η δυνατότητα να συνδεθεί σε ένα WiFi hotspot. Γνωρίζει όμως επίσης πόσο γρήγορα τελειώνουν τα δεδομένα, όταν επισκέπτεται ορισμένους ιστότοπους. Ωστόσο, το iOS 13 διαθέτει μια νέα λειτουργία, που βοηθά στη μείωση της ποσότητας των δεδομένων που χρησιμοποιούνται!

Η λειτουργία, που ονομάζεται Low Data Mode, δουλεύει παρόμοια με το Low Power Mode για τη μπαταρία, και δημιουργήθηκε για να σας βγάλει από τη δύσκολη θέση, όταν δεν θέλετε να καταναλώσετε μεγάλη ποσότητα των δεδομένων σας.

Αρχικά, πρέπει να βρείτε τη λειτουργία στη συσκευή σας. Για τα δεδομένα θα πρέπει να πάτε στα Settings > Cellular > Cellular Data Options και να ενεργοποιήστε το Low Data Mode.

Όσον αφορά τις συνδέσεις WiFi, θα χρειαστεί να ρυθμίζονται ανά σύνδεση και για να ενεργοποιήσετε τη λειτορυργία θα πρέπει να πάτε στα Settings > WiFi> κάντε κλικ στο εικονίδιο “I” δίπλα στη σύνδεση που θέλετε να περιορίσετε και κάντε εναλλαγή στη λειτουργία Low Data Mode.

Όταν αυτή η ρύθμιση είναι ενεργοποιημένη, το iOS απενεργοποιεί την διαδικασία Background App Refresh για εφαρμογές (όπως και στη λειτουργία Low Power Mode) και δεν θα κατεβάζει πλέον εφαρμογές και μουσική στο παρασκήνιο. Στο FaceTime επίσης, μειώνει την ποιότητα του ήχου και του βίντεο, οι εφαρμογές που κάνουν streaming πολυμέσων περιορίζονται.

Οι εφαρμογές τρίτων δεν θα επηρεαστούν, εκτός από την απενεργοποίηση του Background App Refresh.

Επίσης αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο για να επιβραδύνετε τη χρήση της μπαταρίας όταν είστε κάπου με κακή ισχύ σήματος.

Θυμηθείτε να το απενεργοποιήσετε όταν δεν το χρειάζεστε πλέον, για να μην επηρεάζονται οι υπόλοιπες λειτουργίες της συσκευής σας.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS