ΑρχικήinetWindows 10 X τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Windows 10 X τρία πράγματα που πρέπει να ξέρετε

Windows 10 X: Η εκδήλωση της Microsoft για το νέο Surface που πραγματοποιήθηκε στις 2 Οκτωβρίου δεν αφορούσε μόνο το hardware, αλλά και το λογισμικό, καθώς η εταιρεία παρουσίασε μια νέα έκδοση των Windows 10, η οποία υποτίθεται ότι θα τροφοδοτεί μια εντελώς νέα κατηγορία προϊόντων.

Ονομάζεται Windows 10 X ενώ πριν είχαν σαν κωδικό όνομα το Windows Lite. Το νέο λειτουργικό σύστημα αναπτύχθηκε για συσκευές διπλής οθόνης.
Windows 10 X

Έτσι θα εγκατασταθεί και στην συσκευή διπλής οθόνης της Microsoft που ονομάζεται Surface Neo, η οποία σύμφωνα με τον εταιρεία θα πρέπει να κυκλοφορήσει αρχές του 2020.

Η ίδια πλατφόρμα θα τροφοδοτεί και παρόμοιες συσκευές συνεργατών της Microsoft. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται κάθε εταιρεία που συνεργάζεται με την Microsoft στην αγορά των προσωπικών υπολογιστών.

Όμως ποιος είναι τελικά ο σκοπός των Windοws 10 X και τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές; Παρακάτω θα βρείτε τα τρία πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

Παρά το γεγονός ότι το νέο λειτουργικό ανακοινώθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2019, τα Windows 10 X θα τα δούμε το 2020. Αυτό ακούγεται λίγο παράξενο, καθώς η τεχνολογία τρέχει και μέχρι το επόμενο έτος ενδέχεται να μειωθεί ο ενθουσιασμός για αυτά τα νέα προϊόντα. Η Microsoft αναγκάστηκε να λάβει αυτή την απόφαση, γιατί θέλει κυκλοφορήσει το νέο λειτουργικό με το δικό της υπολογιστή.

Με άλλα λόγια, τα Windows 10X θα κυκλοφορήσουν με το Surface Neo, την επερχόμενη συσκευή διπλής οθόνης της Microsoft που προφανώς δεν είναι ακόμα έτοιμη.

Το Windows 10 X υποτίθεται ότι είναι μια περιορισμένη έκδοση των Windows 10. Όμως επειδή η έλλειψη εφαρμογών δεν βοηθάει την υιοθέτηση κάποιου λειτουργικού (βλέπε Windows Phone), η Microsoft θα υποστηρίζει και λογισμικό Win32.

Μόνο που οι εφαρμογές Win32 θα τρέχουν σε containers, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως τα Windows RT, και τα Windows 10 X θα διατίθενται μόνο στους OEM για να μπορούν να τα εγκαταστήσουν στις δικές τους συσκευές. Η ASUS, η Dell, η HP και η Lenovo είναι τέσσερις από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να κατασκευάσουν συσκευές που τρέχουν με Windows 10 X.

Το Windows 10 X δεν θα είναι διαθέσιμο για λήψη από την Microsoft. Με άλλα λόγια, τα Windοws 10X είναι μια τελείως διαφορετική πλατφόρμα που δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αν δεν αγοράσετε κάποια συσκευή διπλής οθόνης που έχει κατασκευαστεί από τη Microsoft ή από κάποια άλλη συνεργαζόμενη εταιρία.

Τα χαρακτηριστικά των Windows 10X δεν είναι διαθέσιμη ακόμα, αν και γνωρίζουμε ότι θα βασίζεται στα Windows 10.

Η Microsoft αναμένεται να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τα Windows 10X τους επόμενους μήνες, πιθανότατα στη διάσκεψη Build για τους developers που θα πραγματοποιηθεί την άνοιξη του 2020.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS