ΑρχικήsecurityΠώς να ενεργοποιήσετε το Ransomware Protection στα Windows 10

Πώς να ενεργοποιήσετε το Ransomware Protection στα Windows 10

Το ransomware είναι αναμφισβήτητα το πιο απειλητικό κακόβουλο λογισμικό εκεί έξω. Σε αντίθεση με τους φυσιολογικούς ιούς, αυτό το malware τρέχει σιωπηλά στο παρασκήνιο, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα σας, ώστε να μπορούν να σας κλειδώσουν τα αρχεία σας και να σας ζητήσουν λύτρα. Οι μεγάλες εταιρείες έχουν πληρώσει εκατομμύρια στους hacker με την ελπίδα να ανακτήσουν τα κρυπτογραφημένα τους αρχεία. Ευτυχώς, η Microsoft έχει ενσωματώσει το Ransomware Protection στα Windows 10.

ransomware

Ενεργοποιήστε το Ransom Protection στα Windows 10

Εκκινήστε την εφαρμογή ασφαλείας των Windows πληκτρολογώντας Defender στη γραμμή αναζήτησης των Windows. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην καρτέλα Virus & threat protection και στη συνέχεια κάντε scroll προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την ενότητα Ransomware protection.

ransomware

Κάντε κλικ στην επιλογή Manage ransomware protection

Ίσως παρατηρήσετε ότι το Ransomware Protection είναι ήδη ενεργοποιημένο, κάτι που είναι υπέροχο. Εάν όχι, γυρίστε το διακόπτη σε On όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα.

ransomware

Ποιοι φάκελοι προστατεύονται με το Ransomware Protection των Windows 10

Μόνο οι φάκελοι συστήματος των Windows προστατεύονται από προεπιλογή. Αν κάνετε κλικ στο link Protected folders στην ενότητα προστασίας Ransomware, θα παρατηρήσετε ότι προστατεύονται μόνο οι κύριοι φάκελοι στα προφίλ των χρηστών. Αυτά περιλαμβάνουν τους φακέλους Desktop, Documents, Pictures, Videos και Favorites. Αλλά έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε επιπλέον φακέλους κάνοντας κλικ στο κουμπί Add Protected Folder.

Μεταβείτε στο φάκελο που θέλετε να συμπεριλάβετε στην προστασία Ransomware και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Select Folder. Αυτή η τοποθεσία θα συμπεριληφθεί τώρα στο Ransomware Protection στα Windows 10.

Tips για να προστατευτείτε από επιθέσεις Ransomware

Η καλύτερη άμυνα εναντίον ΟΠΟΙΟΥΔΗΠΟΤΕ malware είναι φυσικά το να μην μολυνθείτε. Η χρήση τυπικών μέτρων ασφαλείας μπορεί να ελαχιστοποιήσει την πιθανότητα να εκτεθείτε σε κακόβουλο λογισμικό που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας. Ακολουθούν ορισμένες γενικές συμβουλές για την ασφάλεια του υπολογιστή:

  • Μην κάνετε κλικ σε link μέσα στα email που δεν περιμένατε.
  • Ομοίως, μην ανοίγετε συνημμένα μέσα στα email.
  • Να είστε επιφυλακτικοί με τα link μέσα στα social media.
  • Μην επισκέπτεστε την κοινή χρήση αρχείων ή άλλα ύποπτα website.
  • Κρατήστε τα προγράμματα περιήγησης ιστού και τα antivirus των Windows ενημερωμένα.

Τι να κάνετε αν ο υπολογιστής σας είναι μολυσμένος με το Ransomware

Δυστυχώς, η στιγμή που συνειδητοποιείτε ότι υπάρχει ransomware στον υπολογιστή σας, μπορεί να είναι ήδη πολύ αργά. Δοκιμάστε να εκτελέσετε ανίχνευση ιών για να καταργήσετε τη μόλυνση και αφαιρέστε τον υπολογιστή από το δίκτυό σας. Σε πολλές περιπτώσεις δεν θα μπορείτε να ανακτήσετε τα αρχεία. Η μόνη επιλογή σας θα είναι να κάνετε wipe και να επαναφέρετε τα Windows 10 από μια γνωστή καλή πηγή, όπως το εργαλείο Media Creation που προσφέρει η Microsoft.

Παρόλο που ενδέχεται να μπείτε στον πειρασμό να πληρώσετε τους hacker, παρακαλούμε να θυμάστε ότι κάνεις δεν σας εγγυάται ότι θα λάβετε τα αρχεία σας. Η καλύτερη άμυνά σας θα είναι να έχετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων σας.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ransomware Protection στο website της Microsoft.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS