ΑρχικήinetAndroid: Κατακλύζονται από φωτογραφίες κακής ποιότητας και διπλότυπα!

Android: Κατακλύζονται από φωτογραφίες κακής ποιότητας και διπλότυπα!

Η εταιρεία cybersecurity Avast πραγματοποίησε μια έρευνα αναφορικά με τα Android. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το 1/5 των φωτογραφιών που αποθηκεύονται από τους χρήστες στις συσκευές τους είναι, είτε αντίγραφα είτε φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας.

Android

 

Στην ουσία η έρευνα της εταιρείας εντόπισε περισσότερες από 3 δισεκατομμύρια φωτογραφίες αποθηκευμένες σε περισσότερες από 6 εκατομμύρια Android συσκευές, στις οποίες οι χρήστες είχαν εγκαταστήσει το app Avast Cleanup.

Η Avast δήλωσε ότι το 16% των φωτογραφιών που αναλύθηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας ήταν διπλότυπα ή φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από τους χρήστες σε burst mode -στη λειτουργία δηλαδή που τραβάει αυτόματα έναν αριθμό φωτογραφιών.

Το 6% του γενικού συνόλου των φωτογραφιών της έρευνας ήταν θολές , κακώς φωτισμένες ή σκοτεινές. Όπως ανέφεραν οι χρήστες, τέτοιες φωτογραφίες είναι χαμηλής ποιότητας και δεν είναι στην πραγματικότητα χρήσιμες.

Επιπλέον, η έρευνα απέδειξε ότι το 22% όλων των φωτογραφιών που αναλύθηκαν καταλάμβαναν απλώς χώρο στις Android συσκευές των χρηστών, καταναλώνοντας μνήμη.

Η Avast με την έρευνα απέδειξε ότι κατά μέσο όρο ένας χρήστης θα έχει 952 εικόνες αποθηκευμένες στη συσκευή του. Από αυτές 154 θα είναι διπλότυπα και περίπου 58 θα είναι κακές ποιοτικά. Φυσικά αυτοί οι αριθμοί αλλάζουν ανάλογα τη συνολική μνήμη που διαθέτει η συσκευή κάθε ατόμου.

Android

Μια μέση φωτογραφία συνήθως είναι μεγέθους 3MB, πράγμα που σημαίνει ότι όταν αθροίζονται σε μια Android συσκευή “πιάνουν” πολύτιμο χώρο που ενδέχεται να χρειάζεται για άλλο περιεχόμενο. Στην περίπτωση δε των πιο πρόσφατων smartphones, με τις κάμερες υψηλής ανάλυσης κτλ., το μέγεθος της φωτογραφίας μπορεί να ανέρχεται στα 12MB. Επομένως, ο συνολικός χώρος που καταλαμβάνεται μπορεί να είναι κάποια GB.

Βέβαια, ακόμα κι αν ο εκάστοτε χρήστης δεν είχε κατά λάθος φωτογραφίες χαμηλής ποιότητας ή αντίγραφα στο smartphone του, σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν εφαρμογές που δημιουργούν τέτοια προβλήματα. Για παράδειγμα, το WhatsApp είναι ένα app που από προεπιλογή αποθηκεύει αυτόματα τις φωτογραφίες που λαμβάνονται. Αυτό είναι κάτι που αγνοούν πολλοί χρήστες. Πιο συγκεκριμένα, ο αριθμός των φωτογραφιών που βρέθηκαν κατά μέσο όρο σε Android συσκευές λόγω WhatsApp ανέρχεται στις 292.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολύ συχνά, πολύτιμος χώρος καταλαμβάνεται από τα screenshots που τραβάνε οι χρήστες, καθώς ξεχνούν εντελώς να τα διαγράψουν.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS