ΑρχικήHow ToGoogle Chrome: Το νέο play-pause button θα σας λύσει τα χέρια!

Google Chrome: Το νέο play-pause button θα σας λύσει τα χέρια!

Είναι σίγουρο ότι έχει συμβεί στους περισσότερους από εσάς. ‘Εχετε ανοίξει πολλές διαφορετικές καρτέλες και μία από αυτές φαίνεται ότι έχει αρχίσει την αναπαραγωγή ενός τραγουδιού ή ενός βίντεο μόνη της. Σε εκείνη τη φάση, προσπαθείτε να βρείτε από ποια καρτέλα ακούγεται ο ήχος για να τον κλείσετε και συνήθως αυτό παίρνει περισσότερη ώρα από ότι θέλετε. Τα καλά νέα είναι ότι η Google έχει δημιουργήσει ένα νέο κουμπί για τον Chrome browser , με το οποίο μπορείτε να πατήσετε σίγαση σε ένα βίντεο, χωρίς να πρέπει πρώτα να βρείτε ποιο tab πήρε αυτή την πρωτοβουλία. Στο σημείο αυτό να πούμε, ότι το κουμπί λειτουργεί και για την αντίστροφη διαδικασία. 

Google

Ουσιαστικά το κουμπί αυτό είναι κατάλληλο για όσους έχουν συνήθως πολλά tabs ανοιχτά στο Google Chrome και βιάζονται να κλείσουν έναν ενοχλητικό ήχο. Για την ώρα η νέα λειτουργία είναι σε πειραματικό στάδιο, οπότε ενδέχεται να λειτουργεί διαφορετικά όταν κυκλοφορήσει επίσημα. Παρόλα αυτά μπορείτε αν θέλετε να δείτε πώς λειτουργεί για την ώρα.

Κάντε τα απαραίτητα updates.

Αρχικά πρέπει να έχετε οπωσδήποτε το τελευταίο update της Google στο desktop σας, το Chrome 77.

  1. Πηγαίνετε στον Chrome browser και πατήστε τις τρεις κατακόρυφες τελίτσες, που βρίσκονται στην πάνω δεξιά γωνία.
  2. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Help και επιλέξτε about Google Chrome. Εάν σας εμφανίζεται μήνυμα ότι το Google Chrome είναι ενημερωμένο, προσπεράστε αυτό το στάδιο.
  3. Σε αυτό το σημείο βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει οτιδήποτε κάνετε στον Google Chrome, καθώς πρέπει να κάνετε κλικ στην επιλογή επανεκκίνηση.

  Τώρα πια έχετε το πιο πρόσφατο update του browser και μπορείτε να προχωρήσετε στο επόμενο βήμα.

 Ενεργοποιήστε το κουμπί Pause-Play.

  1. Ανοίξτε τον browser και στην γραμμή διευθύνσεων γράψτε chrome: // flags / 
  2. Στην αναζήτηση γράψτε Global Media controls.
  3. Στη συνέχεια επιλέξτε Enabled.
  4. Για ακόμα μία φορά πρέπει να είσαστε σίγουροι ότι έχετε σώσει οτιδήποτε κάνετε, καθώς ήρθε η ώρα να επιλέξετε Relaunch now, δηλαδή επανεκκίνηση τώρα.
  5.  Τώρα πια βλέπετε ένα κουμπί που γράφει play στην γραμμή εργαλείων. Χρησιμοποιήστε το για να σταματήσετε ή για να ξεκινήσετε τον ήχο. 

Google

Ελέγξτε ότι δουλεύει η λειτουργία.

  1. Ανοίξτε ένα site, όπως για παράδειγμα το YouTube, και επιλέξτε ένα βίντεο ή ένα τραγούδι για αναπαραγωγή.
  2. Για να το σταματήσετε, απλά επιλέξτε το νέο κουμπί που δημιουργήσατε.
  3. Πατήστε το εκ νέου για να συνεχίσετε να ακούτε το συγκεκριμένο τραγούδι ή βίντεο. Aξίζει να σημειωθεί, οτι σας δίνεται η επιλογή του fast forward και του rewind.

 Αυτή είναι για την ώρα η συγκεκριμένη λειτουργία του Google Chrome. Τώρα δεν μένει παρά να δούμε πώς θα δουλεύει όταν κυκλοφορήσει επίσημα.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS