ΑρχικήsecurityΑποκλειστικό – Απατεώνας προσπαθεί να πουλήσει ιστοσελίδες στο όνομα του WikiLeaks

Αποκλειστικό – Απατεώνας προσπαθεί να πουλήσει ιστοσελίδες στο όνομα του WikiLeaks

Ποια μπορεί να είναι η αξία ενός φόρουμ του WikiLeaks; Πόσο κοστίζουν τα μέλη του, πόσο οι συντονιστές του και πόσο κοστίζει ο ιδιοκτήτη του; Μπορούν τα χρήματα να αγοράσουν μια ιδέα ή όνειρο; Η ιστορία μας έρχεται από την @greekemmy, που προσπαθεί μέσω του Twitter να ενημερώσει τους ανυποψίαστους για την απάτη που διεξάγεται στο όνομα μιας ιδέας. Κάποιος έξυπνος προσπαθεί να πουλήσει ένα forum που απέκτησε πάνω από 15.000 μέλη χρησιμοποιώντας το όνομα του Wikileaks και του Julian Assange.

Το WikiLeaks φυσικά έχει γίνει ήδη brand name και δίνει το πλεονέκτημα υψηλών ratings στο Google καθώς και πολύ υψηλό traffic. H ιδέα του διαχειριστή του είναι απλή. Σε έναν κόσμο που όλα πωλούνται και όλα αγοράζονται γιατί να μην πουλήσει και 15620 μέλη; Η ιδέα του επίδοξου πωλητή αντιπροσωπεύει την κοινωνία του σήμερα, μιας κοινωνίας που η μόνη της αξία είναι το χρήμα. Οι ιστοσελίδες που βγήκαν στο σφυρί είναι ζωντανές από ανθρώπους που υποστηρίζουν έναν πολύ διαφορετικό κόσμο. Έναν κόσμο χωρίς μυστικά και υπόγειες συμφωνίες. Μια ουτοπία, όπως αποδεικνύεται με τον πιο σκληρό τρόπο.

wlf

Τι πωλείται;

Η ιστοσελίδα: http://www.wikileaks-forum.com, το blog http://www.support-julian-assange.com, ένας λογαριασμός στο Twitter και μια σελίδα στο Facebook. Ο φιλόδοξος πωλητής (mark@43a.de) αναφέρει ότι όλα φιλοξενούνται σε ένα Virtual Private Network που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από την Κοινότητα (donations), όπως αναφέρει στην αγγελία.

Η αγγελία πώλησης : https://forums.digitalpoint.com/threads/2546152/ Και το url από το αρχείο σε περίπτωση που σβήσει την αγγελία: http://archive.is/rgn5s

Ευχαριστούμε την Greek Emmy για την πληροφορία και ευελπιστούμε να βοηθήσουμε το έργο της.

 

Πηγή: secnews.gr

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS