Παρασκευή, 5 Ιουνίου, 13:08
Αρχική inet BlueKeep Αμερικάνικη εταιρεία πουλάει το exploit

BlueKeep Αμερικάνικη εταιρεία πουλάει το exploit

Μια Αμερικάνικη εταιρεία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο πωλεί το BlueKeep exploit σαν τμήμα μιας εφαρμογής δοκιμών διείσδυσης (penetration testing).

Η ευπάθεια BlueKeep, επίσης γνωστή και σαν CVE-2019-0708, είναι ένα κενό ασφαλείας στην υπηρεσία Remote Desktop Protocol (RDP) που συμπεριλαμβάνεται σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows.

Η Microsoft κυκλοφόρησε ενημερώσεις για το κενό ασφαλείας BlueKeep στις 14 Μαΐου και το περιέγραψε σαν “worm” που θα μπορούσε να διαδοθεί με τον ίδιο τρόπο που εξαπλώθηκε το EternalBlue και βοήθησε να προωθηθεί η επιδημία ransomware του WannaCry.

BlueKeep

Η ευπάθεια θεωρήθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη από την αρχή που ανακαλύφθηκε και η Microsoft έχει αναφέρει επανειλημμένα την αναγκαιότητα των ενημερώσεων σε όλα τα συστήματα.

Ακόμα και οι: Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA), το αμερικανικό Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας, η Γερμανική υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο BSI, το Australian Cyber Security Centre ​​και το National Cyber Security Centre του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις ασφαλείας που προτρέπουν χρήστες και εταιρείες να ενημερώσουν τις παλιότερες εκδόσεις των Windows.

Τους τελευταίους δύο μήνες, ερευνητές ασφαλείας δεν έχουν εντοπίσει κάποιο exploit του BlueKeep στο διαδίκτυο.

Αρκετές εταιρείες ασφαλείας όμως κατάφεραν να αναπτύξουν exploits για το BlueKeep, αλλά αρνήθηκαν να κυκλοφορήσουν κάποιο PoC, επειδή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κακόβουλους σκοπούς, και σε παγκόσμιες επιθέσεις που θα έμοιαζαν με τις επιθέσεις του WannaCry.

Ωστόσο, την Τρίτη 23 Ιουλίου, η Immunity Inc. ανακοίνωσε ότι πρόσθεσε ένα πλήρως λειτουργικό BlueKeep exploit μέσα στο CANVAS v7.23, ένα εργαλείο δοκιμών διείσδυσης που αναπτύσσει η εταιρεία. 

Στο παρελθόν, είχαν ανέβει πολλά BlueKeep exploits στο GitHub που θα μπορούσαν να χτυπήσουν απομακρυσμένα συστήματα των Windows εάν είχαν ανοιχτή την υπηρεσία RDP και εκτεθειμένη στο διαδίκτυο.

Το module CANVAS BlueKeep της Immunity μπορεί να επιτύχει απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα δηλαδή να ανοίξει ένα shell σε μολυσμένους υπολογιστές.

Αν και οι άδειες χρήσης του CANVAS κοστίζουν δεκάδες χιλιάδες δολάρια δεκάδων χιλιάδων δολαρίων, οι hackers είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούν πειρατικά αντίγραφα. Φυσικά υπάρχουν κι άλλοι που αγοράζουν νόμιμα τα εργαλεία δοκιμών διείσδυσης (π.χ. το Cobalt Strike).

Αυτή είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί ένα BlueKeep exploit αν και σε πολύ περιορισμένο κοινό. Ωστόσο, αυτοί που μπορούν να αντέξουν το οικονομικό κόστος δεν θα είναι λίγοι. Οι εγκληματίες θα μπορούν να βρουν χρηηματοδότηση από άλλες παράνομες ενέργειες, και φυσικά υπάρχουν και οι υπηρεσίες πληροφοριών, που σε αυτή την περίπτωση “λεφτά υπάρχουν.”

Αν δεν έχετε ενημερώσει ακόμα τα συστήματά σας, μπορείτε να το κάνετε από εδώ.

______________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Κίνα και Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις εκστρατείες Biden και Trump

Η Κίνα και το Ιράν προσπάθησαν να χακάρουν τις προεκλογικές εκστρατείες τόσο του Biden όσο και του Trump.

Gaia-X: η νέα πλατφόρμα cloud computing της Ευρώπης

Φαίνεται ότι η Ευρώπη αποφάσισε να απαλλαγεί από την Αμερική σε ότι αφορά τις υπηρεσίες cloud computing, δημιουργώντας το «Gaia-X».

CPA Canada: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 329,000 άτομα

Ο οργανισμός Chartered Professional Accountants of Canada (CPA) αποκάλυψε ότι το site CPA Canada παραβιάστηκε από hackers,...

Η τεχνολογία με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί διαιωνίζει τον ρατσισμό

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες καταρρέουν κάτω από το βάρος δύο πανδημιών: τον COVID -19 και την αστυνομική βαρβαρότητα. Και οι δύο προκαλούν...

Tycoon ransomware: Σε κίνδυνο Windows και Linux υπολογιστές!

Ένα νέο ransomware, που ανακαλύφθηκε πρόσφατα, στοχεύει συστήματα Windows και Linux. Το ransomware ονομάζεται Tycoon και είναι...

Τα νέα iPad Pro της Apple με σύνδεση 5G, A14X τσιπ και Mini-LED οθόνη!

Η Apple πρόκειται να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro με το Α14Χ τσιπ, σύνδεση 5G, και οθόνη Mini-LED στο πρώτο μισό του...

Cisco: Σφάλματα σε IOS router επιτρέπουν πλήρη παραβίαση συστημάτων

Η Cisco αποκάλυψε τέσσερα κρίσιμα σφάλματα ασφαλείας που επηρεάζουν τον εξοπλισμό των router που χρησιμοποιούν τα IOS XE και IOS λογισμικά της....

Linux Greenie: Κυκλοφόρησε η έκδοση 20.04 με νέο desktop

Το Greenie Linux, είναι ένα λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο ubuntu, το οποίο κατασκευάστηκε ειδικά για χρήστες που...

Zoom: Σφάλματα επιτρέπουν την παραβίαση συστημάτων συμμετεχόντων!

Ερευνητές ασφαλείας από την Cisco Talos ανακάλυψαν δύο σφάλματα στη δημοφιλή εφαρμογή τηλεδιάσκεψης Zoom, τα οποία μπορούν να επιτρέψουν σε έναν κακόβουλο...

Η ανίχνευση του “Incognito mode” δεν έχει διορθωθεί ακόμη από τον Chrome

Τα website εξακολουθούν να είναι σε θέση να εντοπίζουν πότε ένας επισκέπτης χρησιμοποιεί τη λειτουργία Incognito mode του Chrome, παρά τις προσπάθειες...