Τετάρτη, 8 Απριλίου, 10:08
Αρχική inet Canonical θα υποστηρίζουμε 32-bit libraries στο Ubuntu

Canonical θα υποστηρίζουμε 32-bit libraries στο Ubuntu

Αρχικά η Canonical είχε την ιδέα να σταματήσει να υποστηρίζει  βιβλιοθήκες των 32-bit στο Ubuntu, κάτι που φαινόταν πολύ ενδιαφέρον και  το τέλος μιας εποχής.

Αργότερα όμως  όταν η Canonical ανακοίνωσε ότι με την έκδοση Ubuntu 19.10 που θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο, θα σταματούσε οριστικά την υποστήριξη υπολογιστών στα 32-bit, και οι προγραμματιστές και οι χρήστες άρχισαν να διατυπώνουν τις αντιρρήσεις τους.

Όπως φαίνεται, οι συνεχείς διαμαρτυρίες, έπιασαν τόπο. Η Canonical άκουσε τους χρήστες και άλλαξε την πορεία της.

Χάρη στην τεράστια ανατροφοδότηση αυτό το Σαββατοκύριακο από τους gamers, το Ubuntu Studio και την κοινότητα WINE, θα αλλάξουμε το σχέδιό μας και θα δημιουργήσουμε επιλεγμένα πακέτα i386, 32-bit για το Ubuntu 19.10 και την έκδοση 20.04 LTS.

Canonical

Έτσι, όταν η Canonical σταμάτησε να διαθέτει ISO του Ubuntu Linux στα 32 bit, και δεν αντιμετώπισε αντιδράσεις. Έτσι όταν ανακοίνωσε το τέλος υποστήριξης των 32-bit βιβλιοθηκών δεν περίμενε ότι θα προκαλούσε τόσο μεγάλη αναστάτωση.

Η Canonical δήλωσε:

Μετά την έκδοση του Ubuntu 18.04 LTS είχαμε εκτενείς συζητήσεις μέσω του Ubuntu-devel list και πραγματοποιήσαμε λεπτομερείς διαβουλεύσεις με τη Valve σχετικά με το θέμα. Καμία από αυτές τις συζητήσεις δεν έδειξε ότι θα υπήρχε πρόβλημα, και έτσι αισθανθήκαμε ότι έχουμε την συναίνεση για τη αλλαγή στο Ubuntu 20.04 LTS.

Έτσι, η ομάδα μηχανικών του Ubuntu “κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να συνεχίσουμε με το i386 σαν αρχιτεκτονική”, εξήγησε ο Steve ‘Vorlon’ Langasek, ανώτερος προγραμματιστής λογισμικού του Ubuntu.

Κατά συνέπεια, το i386 δεν θα συμπεριληφθεί σαν αρχιτεκτονική στην κυκλοφορία του 19.10 και σύντομα θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία απενεργοποίησής του στη σειρά Eoan σε όλη την υποδομή του Ubuntu.

Εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις βιβλιοθήκες για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, η Canonical πρότεινε να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε σαν πακέτα λογισμικού, όπως το Snap, τα οποία θα συμπεριλαμβάνουν όλες τις βιβλιοθήκες που χρειάζονται για ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα, έτσι; Λάθος

Ο προγραμματιστής της Ubuntu Will Cooke εξήγησε ότι το “386 αποτελεί περίπου το 1% της βάσης εγκατάστασης του Ubuntu”, αλλά τα πιθανά προβλήματα είναι μεγαλύτερα.

Ενώ το λειτουργικό σύστημα 32-bit είναι αρχαίο, αποδεικνύεται ότι οι βιβλιοθήκες λογισμικού 32-bit ζουν και βασιλεύουν, σε μερικά πολύ δημοφιλή προγράμματα – κυρίως παιχνίδια – που πάρα πολλοί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν.

Ειδικότερα, η Valve δημιουργός της δημοφιλούς πλατφόρμας παιχνιδιών Steam, ανέφερε στο Twitter:

Το Ubuntu 19.10 και οι μελλοντικές εκδόσεις δεν θα υποστηρίζονται επίσημα από το Steam ούτε θα συνιστώνται στους χρήστες μας. Θα αλλάξουμε την εστίασή μας σε μια διαφορετική διανομή.

Το WINE – ένα πρόγραμμα που χρησιμοποιείται πολύ συχνά για την εκτέλεση εφαρμογών των Windows στο Linux, αντιμετωπίζει το ίδιο ακριβώς πρόβλημα. 

Έτσι η Canonical αποφάσισε ότι “είναι σχετικά εύκολο να αλλάξουμε τα σχέδια μας και να επιτρέψουμε στο Ubuntu 20.04 LTS το 32 bit στις εφαρμογές που υπάρχει ειδική ανάγκη”.

Η Canonical δήλωσε επίσης ότι “συνεργάζεται με τις κοινότητες του WINE, του Ubuntu Studio και της Valve για να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία των containers στα 32-bit libraries. Έτσι θα πρέπει να είναι δυνατή η εκτέλεση παλιών εφαρμογών σε νεότερες εκδόσεις του Ubuntu. “

Έτσι όπως φαίνεται δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τις επόμενες εκδόσεις του Steam στο Ubuntu. Το 32-bit Linux θα επιζήσει για τουλάχιστον λίγα χρόνια ακόμα.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ψεύτικα Zoom installers χρησιμοποιούνται για τη διανομή malware

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται την αυξημένη δημοτικότητα της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων Zoom για τη διανομή installers που...

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...