Τετάρτη, 8 Απριλίου, 09:37
Αρχική inet Firefox BITS στα Windows για μελλοντικές ενημερώσεις

Firefox BITS στα Windows για μελλοντικές ενημερώσεις

Firefox BITS: Η Mozilla σκοπεύει να αλλάξει την τεχνολογία ενημέρωσης που χρησιμοποιεί το πρόγραμμα περιήγησης Firefox στην πλατφόρμα των Windows.

Η εταιρεία σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το BITS, την Υπηρεσία έξυπνης μεταφοράς δεδομένων, από το Background Intelligent Transfer Service στα Windows, για να διαχειρίζεται τις ενημερώσεις του Firefox.

Το BITS είναι μια υπηρεσία μεταφοράς αρχείων των Windows που υποστηρίζει τη λήψη αρχείων και την επανέναρξη των διακοπών κάθε μεταφοράς αρχείων ενώ είναι  πιο “προσεκτική” στο κόστους του κάθε δικτύου.

Firefox BITS

Οι τρέχουσες εκδόσεις του Firefox χρησιμοποιούν μια διεργασία που ονομάζεται Υπηρεσία συντήρησης Mozilla (Mozilla Maintenance Service) και μια συνιστώσα ενημέρωσης στο παρασκήνιο για την προώθηση ενημερώσεων στις εγκαταστάσεις του Firefox. Η λειτουργία αυτή ξεκίνησε το 2012 για να βελτιώσει την εμπειρία ενημέρωσης, ειδικά στις συσκευές με Windows.

Το Firefox 68 θα μπορούσε να είναι η πρώτη σταθερή έκδοση του Firefox που χρησιμοποιεί την τεχνολογία BITS στις συσκευές με Windows σύμφωνα με τα σχέδια της Mozilla.

Η λειτουργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε ενεργό ανάπτυξη και είναι πολύ πιθανό να μην βγουν τα χρονοδιαγράμματα.

Ωστόσο, η χρήση του Firefox BITS είναι το πρώτο βήμα στο σχέδιο της Mozilla. Η εταιρεία θέλει να αναπτύξει ένα άλλο νέο στοιχείο για καλύτερη διαχείριση των ενημερώσεων στο παρασκήνιο.

Το νέο στοιχείο ονομάζεται Background Update Agent και έχει σχεδιαστεί για τη λήψη και την εφαρμογή ενημερώσεων στον Firefox. Η διεργασία θα τρέχει στο παρασκήνιο και ενδέχεται να πραγματοποιήσει λήψη και εγκατάσταση ενημερώσεων ακόμη και αν το πρόγραμμα περιήγησης Firefox δεν τρέχει στο σύστημα.

Το Mozilla ελπίζει ότι ο νέος μηχανισμός ενημέρωσης θα είναι πολύ ωφέλιμος για τους χρήστες του Firefox που διαθέτουν αργές συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Σημειώστε ότι η λειτουργία Firefox BITS εξακολουθεί να βρίσκεται σε ανάπτυξη αυτή τη στιγμή και γι αυτό μπορεί να μην λειτουργεί όπως σχεδιάστηκε.

Χρησιμοποιήστε το Firefox BITS

Ο Firefox υποστηρίζει δύο προτιμήσεις του BITS αυτή τη στιγμή. Η μια καθορίζει αν το BITS είναι ενεργοποιημένο και σε χρήση, και η άλλη αν η έκδοση του Firefox προέρχεται από κάποιο κανάλι δοκιμών.

Ανοίξτε την εσωτερική διεύθυνση about:config και βεβαιώστε ότι θα είστε προσεκτικοί.
Στο πλαίσιο αναζήτησης πληκτρολογήστε bits και πατήστε enter.
Θα εμφανιστεί η ρύθμιση για το app.update.BITS.enabled. Αν είναι στο True σημαίνει ότι το BITS χρησιμοποιείται καιείναι ενεργοποιημένο, ενώ αντίθετα στο False σημαίνει ότι το BITS δεν χρησιμοποιείται και δεν είναι ενεργοποιημένο.
Η ρυθμίσεις για το app.update.BITS.inTrialGroup είναι προσωρινή και θα χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια των δοκιμών.
Μετά τις αλλαγές επανεκκινήστε τον Firefox.

Η Mozilla σχεδιάζει να προσθέσει περισσότερες ρυθμίσεις στις επιλογές του Firefox, που δίνουν στους χρήστες τον έλεγχο της διεργασίας ενημέρωσης. Οι χρήστες του προγράμματος περιήγησης θα μπορούν να απενεργοποιήσουν τις ενημερώσεις στο παρασκήνιο, για να μην τρέχει η διεργασία κατεβάζοντας την ενημέρωση όταν δεν τρέχει ο Firefox.

_______________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ψεύτικα Zoom installers χρησιμοποιούνται για τη διανομή malware

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται την αυξημένη δημοτικότητα της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων Zoom για τη διανομή installers που...

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...