Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:19
Αρχική inet Assange πακέτο 18 κατηγοριών από τις ΗΠΑ

Assange πακέτο 18 κατηγοριών από τις ΗΠΑ

Ο Julian Assange “απέκτησε” ένα νέο κατηγορητήριο από τις Ηνωμένες Πολιτείες που περιέχει 18 κατηγορίες και αντικαθιστά όλα τα προηγούμενα που ίσχυαν κατά την σύλληψή του τον Απρίλιο, όταν ο ιδρυτής του WikiLeaks απομακρύνθηκε από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Assange

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι ο Assange συνωμότησε, βοήθησε και συνέργησε, με την Chelsea Manning για την κλοπή διαβαθμισμένων εγγράφων των ΗΠΑ.

Ισχυρίζεται επίσης ότι η Assange δημοσίευσε στο WikiLeaks ονόματα πηγών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, που παρείχαν πληροφορίες σε αντιπάλους των ΗΠΑ.

“Αυτές οι ανθρώπινες πηγές συμπεριελάμβαναν Αφγανούς και Ιρακινούς, δημοσιογράφους, θρησκευτικούς ηγέτες, υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πολιτικούς αντιφρονούντες στα καταπιεστικά καθεστώτα”,  αναφέρει μια ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ).

“Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι πράξεις του Assange είχαν σαν αποτέλεσμα να βλάψουν σοβαρά την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών προς όφελος των αντιπάλων μας και να θέσουν ανθρώπινες πηγές σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο σοβαρής σωματικής βλάβης ή/και αυθαίρετης κράτησης”.

“Ο Assange κατηγορείται για την υποτιθέμενη συνενοχή του σε παράνομες πράξεις για την απόκτηση ή τη λήψη τεραστίων βάσεων δεδομένων διαβαθμισμένων πληροφοριών και για συμφωνία και απόπειρα απόκτησης διαβαθμισμένων πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικής πειρατείας”, ανέφερε ο Αμερικανός εισαγγελέας G. Zachary Terwilliger.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατηγορούν τον Assange για την παθητική λήψη ή την λήψη διαβαθμισμένων πληροφοριών.”

“Αντίθετα, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγορούν τον Assange μόνο για τη δημοσίευση ορισμένων διαβαθμισμένων εγγράφων, στα οποία φέρεται να δημοσίευσε ονόματα αθώων ανθρώπων που διακινδύνευσαν την ασφάλεια και την ελευθερία τους για να παρέχουν πληροφορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους”.

Το κατηγορητήριο αναφέρει τις διαβαθμισμένες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν μέσω της Manning και φέρεται να περιείχαν 90.000 αναφορές για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, 400.000 αναφορές για τον πόλεμο στο Ιράκ, 800 πληροφορίες για κρατούμενους στο Guantanamo Bay και 250.000 από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Assange αντιμετωπίζει την μέγιστη ποινή φυλάκισης των 10 ετών για κάθε μια από τις 18 κατηγορίες αν κριθεί ένοχος, εκτός από τις κατηγορίες συνωμοσίας για διείσδυση σε υπολογιστή, η οποία έχει τιμωρείται με πέντε χρόνια.

Η αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών δήλωσε ότι οι κατηγορίες στον Assange είναι “άμεση επίθεση στην Πρώτη Τροπολογία”.

“Αυτές οι κατηγορίες είναι μια έκτακτη κλιμάκωση των επιθέσεων της κυβέρνησης Trump στη δημοσιογραφία, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο προηγούμενο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να στοχεύσει όλους τους ειδησεογραφικούς οργανισμούς”.

“Οι κατηγορίες εναντίον του Assange είναι εξίσου επικίνδυνες για τους δημοσιογράφους των ΗΠΑ που αποκαλύπτουν μυστικά άλλων εθνών. Αν οι ΗΠΑ μπορούν να κατηγορήσουν και να δικάσουν έναν ξένο εκδότη για παραβίαση των νόμων περί απορρήτου, τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την Κίνα ή τη Ρωσία να κάνουν το ίδιο”.

Ο Assange προς το παρόν έχει καταδικαστεί με 50 εβδομάδες φυλάκιση στο Ηνωμένο Βασίλειο για παραβίαση της εγγύησης.

Την περασμένη εβδομάδα, η Manning φυλακίστηκε και πάλι επειδή αρνήθηκε να καταθέσει σε μια επιτροπή που διερευνούσε το WikiLeaks, αλλά αποφυλακίστηκε σύντομα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.