Πέμπτη, 28 Μαΐου, 21:37
Αρχική inet Microsoft Store γιατί η εταιρεία αφαίρεσε το Office

Microsoft Store γιατί η εταιρεία αφαίρεσε το Office

Η Microsoft αποφάσισε πρόσφατα να αφαιρέσει το Office από το Microsoft Store. Είναι μια απόφαση που δημιουργεί ερωτήματα για το μέλλον του διαδικτυακού καταστήματος της εταιρείας.

Το Office δεν μπορεί πλέον να εγκατασταθεί από το Microsoft Stοre και παρόλο που οι εφαρμογές, όπως το Word και το Excel, εξακολουθούν να παραπέμπουν στο Store, η λήψη φαίνεται να πραγματοποιείται μέσω του προγράμματος εγκατάστασης click-to-run.

Microsoft Store

Με άλλα λόγια, όταν ανοίγει η σελίδα προϊόντος του Office στο Microsoft Store, υπάρχουν ναι μεν όλες οι πληροφορίες, αλλά όταν κάνετε κλικ στο κουμπί εγκατάστασης, οι χρήστες μεταφέρονται στον ιστό από όπου θα πρέπει να κατεβάσουν και να τρέξουν το κλασικό πρόγραμμα εγκατάστασης.

Ο λόγος για αυτή την αλλαγή δεν είναι ακόμα γνωστός, αλλά όπως φαίνεται η Microsoft κάτι ετοιμάζει, και σύμφωνα με την εταιρεία η αλλαγή αυτή δεν θα αλλάξει κάποια στιγμή στο μέλλον.

“Οι χρήστες θα συνεχίσουν να βρίσκουν Office στο Store. Εάν το Office δεν είναι ήδη προεγκατεστημένο, θα κατευθύνονται στη διεύθυνση https://account.microsoft.com/ για να το εγκαταστήσουν”, αναφέρει η εταιρεία.

Οι χρήστες που τρέχουν τα Windows 10 στη λειτουργία S, η οποία περιορίζει τις εγκατεστημένες εφαρμογές μόνο σε αυτές του Microsoft Store, μπορούν επίσης να εγκαταστήσουν το Office με το πρόγραμμα εγκατάστασης click-to-run, καθώς η διεργασία αυτή λειτουργεί όπως συμβαίνει και με τα κανονικά Windows.

Μόλις αγοράσετε το Office, μπορείτε να το εγκαταστήσετε από την ενότητα Υπηρεσίες & συνδρομές στη σελίδα του Λογαριασμού Microsoft.

Για περαιτέρω βοήθεια σχετικά με τη λήψη, την εγκατάσταση, την επανεγκατάσταση ή την ενεργοποίηση του Office ή/και περισσότερες οδηγίες σχετικά με ενημερωμένες εκδόσεις του Office, ανατρέξτε σε αυτό το άρθρο στην Υποστήριξη του Office.

Η απόφαση της Microsoft να αποσύρει την σουίτα από το Microsoft Stοre μπορεί να κάνει πολλούς να σκεφτούν ότι η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει εντελώς το Store. Δεν είναι μυστικό ότι το Microsoft Store δεν και τόσο επιτυχημένο και οι UWP εφαρμογές στα Windows 10 δεν έχουν πολλούς θαυμαστές.

Η Microsoft φαίνεται να προσπαθεί να επικεντρωθεί σε προϊόντα που έχουν νόημα και έτσι η αφαίρεση του Microsoft Store μπορεί και να συμβεί κάποια στιγμή μακροπρόθεσμα. Αν αυτό είναι το σχέδιο της εταιρείας πραγματικά, θα πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω αλλαγές τους ερχόμενους μήνες.

___________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Οι αναβαθμίσεις και τα νέα χαρακτηριστικά των Windows 10 2004!

Από σήμερα ξεκίνησε η κυκλοφορία της νέας ενημερωμένης έκδοσης των Windows 10, γνωστή ως "Windows 10 2004" ή "Windows 10 May 2020",...

Ποιες είναι οι αγαπημένες γλώσσες προγραμματισμού για το 2020;

Το Stack Overflow, ένα από τα μεγαλύτερα sites για programming Q&A, ανακοίνωσε τα αποτελέσματα από το Developer...

Η γερμανική κυβέρνηση προτρέπει τους χρήστες του iOS να διορθώσουν τα κρίσιμα ελαττώματα της εφαρμογής Mail

Η γερμανική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφάλειας στον κυβερνοχώρο προέτρεψε σήμερα τους χρήστες iOS να εγκαταστήσουν αμέσως τις ενημερώσεις ασφαλείας iOS και iPadOS που...

Instagram: Ενίσχυση εισοδήματος δημιουργών με διαφημίσεις στο IGTV

To Instagram φέρνει διαφημίσεις και στο IGTV, με το 55% των εσόδων να διατίθεται στους δημιουργούς. Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης έκανε την...

Τα Windows 10 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows 10, έκδοση 2004 συνοδεύονται από υποστήριξη Wi-Fi 6 και WPA3 για gigabit ταχύτητες και καλύτερη απόδοση,...

Το CoreOS Container Linux της Red Hat φτάνει στο τέλος του

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον Benjamin Gilbert, τεχνικό του Fedora CoreOS, η υποστήριξη του CoreOS Container Linux,...

Ο Donald Trump απειλεί να κλείσει τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης

Όπως δήλωσε σε ένα πρόσφατο tweet του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump, σκοπεύει να αλλάξει τον...

Αγωγή στη Google για τις πρακτικές παρακολούθησης χρηστών

Η Google δέχτηκε μια αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Αριζόνα, Mark Brnovich, σχετικά με τις πρακτικές...

Michigan State University: Δέχτηκε ransomware επίθεση!

Οι hackers που βρίσκονται πίσω από το NetWalker ransomware, γνωστό και ως Mailto, ανακοίνωσαν ότι έχουν μολύνει...

Linux Kodachi: Κυκλοφόρησε η έκδοση v7.0 με πολλές νέες εφαρμογές

Πρόσφατα, κυκλοφόρησε η νέα έκδοση του Linux Kodachi. Αν και δεν είναι αρκετά γνωστό, το λειτουργικό αυτό...