ΑρχικήinetFacebook: Θα αναγκαστεί να πουλήσει Instagram και WhatsApp;

Facebook: Θα αναγκαστεί να πουλήσει Instagram και WhatsApp;

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ (FTC) υπέβαλε εκ νέου την καταγγελία της κατά του Facebook, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία πρέπει να διαλυθεί και να αναγκαστεί να πουλήσει το Instagram και το WhatsApp, λόγω των πρακτικών που χρησιμοποιεί, οι οποίες βλάπτουν τον ανταγωνισμό.

Facebook Instagram WhatsApp

Η νέα καταγγελία έρχεται σχεδόν δύο μήνες αφότου ένας ομοσπονδιακός δικαστής απέρριψε την αρχική καταγγελία, υποστηρίζοντας ότι η FTC δεν είχε δώσει επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ότι το Facebook είναι μονοπώλιο στα social media.

Δείτε επίσης: Facebook και TikTok συνεχίζουν το ban στους Ταλιμπάν- Τι γίνεται με το Twitter;

Η αναθεωρημένη καταγγελία εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης είναι μονοπώλιο στις ΗΠΑ και υποστηρίζει ότι το Facebook δυσκολεύει τις άλλες εταιρείες.

Η νέα καταγγελία βασίζεται κυρίως στον τρόπο που έχει επεκταθεί το Facebook και στο πώς έχει εξαγοράσει ανταγωνιστές για να σταματήσουν να αποτελούν απειλή.

Μάλιστα, αναφέρεται σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Mark Zuckerberg, που εστάλη το 2008, στο οποίο έλεγε ότι “είναι καλύτερο να αγοράζεις παρά να ανταγωνίζεσαι“. Οι δικηγόροι της FTC υποστηρίζουν ότι το Facebook παρακολουθούσε την εξέλιξη των αντιπάλων του και προχωρούσε σε εξαγορά τους όταν άρχισαν να γίνονται αρκετά μεγάλοι ώστε να αποτελούν απειλή.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν και οι εξαγορές του Instagram και του WhatsApp. Και οι δύο εφαρμογές αποτελούν σήμερα σημαντικό μέρος της εταιρείας Facebook.

Δείτε επίσης: Facebοok Messenger: End-to-end encryption σε φωνητικές και βίντεο κλήσεις

Σύμφωνα με την καταγγελία, το Facebook λειτουργεί ως μονοπώλιο στις ΗΠΑ, επειδή ελέγχει τόσο το Facebook όσο και το Instagram, δύο από τις πιο δημοφιλείς social media πλατφόρμες. Ο πλησιέστερος ανταγωνιστής είναι το Snapchat, αλλά αυτό έχει πολύ λιγότερους χρήστες από τις εφαρμογές του Facebook.

Η αγωγή κατηγορεί επίσης το Facebook ότι εξακολουθεί να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο και ότι θα συνεχίσει να αγοράζει άλλες εταιρείες για να διατηρήσει την κυριαρχία του, αν δεν ληφθούν μέτρα.

Facebook καταγγελία FTC

Ουσιαστικά, η FTC ζητά από το Facebook να πουλήσει επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένου του Instagram και του WhatsApp και ενδεχομένως άλλων, για να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σωστός ανταγωνισμός. Επίσης, ζητά την ύπαρξη περιορισμών, ώστε να μην μπορεί να κάνει εύκολα το Facebook παρόμοιες αγορές στο μέλλον και την ύπαρξη κανόνων για την έγκριση πιθανών τέτοιων συμφωνιών.

Δείτε επίσης: FTC: Νέα έρευνα για τη συλλογή data χρηστών σε Facebοok, YouTube και άλλες επτά εταιρείες

Το Facebook από τη μεριά του είπε στο Twitter: “Εξετάζουμε την τροποποιημένη καταγγελία της FTC και θα έχουμε περισσότερα να πούμε σύντομα“. Σε επόμενη δήλωσή της, η εταιρεία δήλωσε: “Δεν υπήρχε έγκυρος ισχυρισμός ότι το Facebook ήταν μονοπώλιο – και αυτό δεν έχει αλλάξει. Η απόκτηση του Instagram και του WhatsApp είχε εξεταστεί πριν από πολλά χρόνια και οι πολιτικές της πλατφόρμας μας ήταν νόμιμες…. Παλεύουμε για να κερδίσουμε τον χρόνο και την προσοχή των ανθρώπων κάθε μέρα και θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε δυναμικά την εταιρεία μας“.

Πηγή: The Independent

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS