Κυριακή, 5 Απριλίου, 07:51
Αρχική απόψεις Windows 10 Update: γιατί θα συνεχίσουν τα προβλήματα

Windows 10 Update: γιατί θα συνεχίσουν τα προβλήματα

Οι τελευταίες αλλαγές που ανακοίνωσε η Microsoft στο πώς θα διαχειρίζεται τις ενημερώσεις των Windows 10 μάλλον είναι απίθανο να είναι οι τελευταίες προσπάθειες της εταιρείας να σταθεροποιήσει την διαδικασία που χρησιμοποιεί για να ενημερώνει τα Windows.

Η Microsoft συνεχίζει να πραγματοποιεί αλλαγές επειδή η διαδικασία ενημέρωσης συνεχίζει να παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Windows 10

Η ιδέα της εταιρείας να προσθέτει νέες λειτουργίες στο λειτουργικό της σύστημα μέσω ενημερώσεων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα φαίνεται να μην λειτουργεί άψογα σε όλους. Από τη στιγμή που τα Windows άρχισαν να κυκλοφορούν “as a service” η εταιρεία προσθέτει νέα χαρακτηριστικά στο λειτουργικό προκαλώντας πολλές φορές μεγάλη αναστάτωση στους τελικούς χρήστες ή τμήματα IT.

Στην πράξη δεν έχουμε δει ακόμα κάποια ενημέρωση να κυκλοφορεί χωρίς προβλήματα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Αν και η Microsoft προσπαθεί να διορθώσει τις διεργασίες ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια, τα παράπονα από τους τελικούς χρήστες δεν έχουν σταματήσει. Ορισμένοι χρήστες επικρίνουν την εταιρεία για την ποιότητα (και την ποσότητα) των ενημερώσεων, και αυτό συνέβη πολύ περισσότερο στα τέλη του περασμένου έτους, όταν η Microsoft έπρεπε να αποσύρει το Windows 10 October 2018 Update (version 1809) εξαιτίας ενός σφάλματος που διέγραφε αρχεία. Χρειάστηκαν έξι εβδομάδες πριν η Microsoft καταφέρει να αρχίσει ξανά την διανομή της ενημέρωσης.

Σε μια δημοσίευση στο blog της εταιρείας την περασμένη εβδομάδα, ο εταιρικός αντιπρόεδρος της Microsoft, Mike Fortin, αναγνώρισε ότι η διαδικασία ενημερώσεων των Windows είναι “αποδιοργανωτική” και ανέφερε ορισμένες αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα διανέμονται πλέον οι ενημερώσεις.

Ο Steve Kleynhans, αντιπρόεδρος της tech analyst εταιρείας Gartner, δήλωσε ότι ο στόχος της Microsoft είναι να προσθέτει ανώδυνα νέες λειτουργίες και νέα χαρακτηριστικά ασφάλειας στα Windows 10 και φυσικά με ελάχιστη αναστάτωση.

“Η Microsoft θα συνεχίσει να κάνει τέτοιου είδους μικροαλλαγές μέχρι να βρει τη σωστή ισορροπία αλλά ακόμη και τότε η σωστή ισορροπία θα είναι ένας κινούμενος στόχος με την πάροδο του χρόνου”, δήλωσε.

Ο Kleynhans ανέφερε ότι σε ορισμένες περιπτώσεις η Microsoft υποτιμάει τις δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν όταν οι ενημερώσεις της διατίθενται σε εκατομμύρια υπολογιστές, αλλά και υπερεκτιμάει την ικανότητα του “προγράμματος των Insiders” που θεωρεί ότι μπορεί να εντοπίσει προβλήματα πριν την δημόσια κυκλοφορία του λειτουργικού.

Νομίζω ότι η πραγματικότητα είναι άλλη. Τα Windows είναι εγκατεστημένα σε ένα πολύ πολύπλοκο σύνολο συσκευών, ενός απίστευτου αριθμού παραλλαγών hardware και ανεξάρτητα από το πόσο καλές είναι δοκιμές από τους Insiders, οι χρήστες θα συνεχίσουν να έχουν προβλήματα με πράγματα που η εταιρεία και οι Insiders δεν συνάντησαν ποτέ.

Με περισσότερους από 800 εκατομμύρια υπολογιστές που τρέχουν με Windows 10, σε όλα τα σχήματα, μεγέθη και ηλικίες από πολλούς διαφορετικούς προμηθευτές, η αντιμετώπιση κάθε πιθανού προβλήματος είναι εξαιρετικά δύσκολη.

“Το Android και το iOS έχουν σχεδιαστεί από την αρχή να διαχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο, και δεν έχουν το επίπεδο της πολυπλοκότητας που έχουμε δει στον κόσμο του υπολογιστή. Ένας υπολογιστής με Windows διαθέτει ένα τεράστιο ποσοστό περιφερειακών συσκευών και αυτό είναι κάτι που προκαλεί πρόβλημα.”

Εδώ να αναφέρουμε άλλο ένα πρόβλημα: Έχει παρατηρηθεί ένταση μεταξύ των χρηστών που θέλουν ως επί το πλείστον τα νέα χαρακτηριστικά το συντομότερο δυνατόν, και τους IT διαχειριστές που αγωνίζονται να εγκαταστήσουν ανώδυνα τις πολύ πιο συχνές ενημερώσεις στους υπολογιστές που έχουν υπό τον έλεγχό τους.

Η Microsoft θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των χρηστών και αυτό σημαίνει ότι όλοι θα πρέπει να συνηθίσουν ένα πολύ ταχύτερο κύκλο ενημερώσεων, και στο λογισμικό, όχι μόνο στα Windows.

Τι σημαίνει αυτό; Συνεχιζόμενες ενημερώσεις σε ένα λειτουργικό σύστημα σημαίνει συνεχιζόμενες αναβαθμίσεις στο λογισμικό αλλά και στα drivers. Αυτό μπορεί να μην είναι ιδιαίτερο πρόβλημα για έναν οικιακό χρήστη των Windows (όχι αρχάριο) αλλά σίγουρα παρουσιάζει θέματα στους IT που διαχειρίζονται πολλά συστήματα και η σταθερότητα μετράει.

Τα Windows 10 έδειξαν ότι η Microsoft συνεχίζει να μαθαίνει. Σύμφωνα με τον Kleynhans:

“Κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και τα πράγματα θα συνεχίσουν να βελτιώνονται με κάθε νέα κυκλοφορία. Δεν είμαι πεπεισμένος ότι έχουν διορθώσει όλα τα θέματα και ότι έχουν σταθεροποιήσει όλα τα ζητήματα, γιατί η ανάπτυξη είναι ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον.”

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Απομακρυσμένη εργασία: Πώς μπορούν να “επιβιώσουν” οι επιχειρήσεις;

Η απομακρυσμένη εργασία είναι μία πολιτική που ακολουθούν επιχειρήσεις όλων των μεγεθών ενόψει της πανδημίας του Κορωνοϊού. Τις τελευταίες εβδομάδες έχει σημειωθεί...

Samsung: Δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων για την μάχη ενάντια στον κορωνοϊό

Η Samsung Electronics προχώρησε σε μια δωρεά αξίας $ 29 εκατομμυρίων σε κυβερνήσεις και κοινότητες που έχουν...

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι;

Με παρακολουθεί το αφεντικό μου όσο εργάζομαι από το σπίτι; Έχετε αναρωτηθεί αν αυτές τις μέρες -λόγω πανδημίας η πλειοψηφία εργάζεται από...

Επιθέσεις Ransomware και DDoS: Οι κυβερνοεγκληματίες εντείνουν τις δραστηριότητές τους εν μέσω του κορωνοϊού

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου χρησιμοποιούν τις ανησυχίες γύρω από την επιδημία του κορωνοϊού σε μια προσπάθεια μεγιστοποίησης του αντίκτυπου των επιθέσεων...

Ερευνητές προτείνουν μέθοδο παρακολούθησης του κορωνοϊού μέσω των smartphone

Καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται, οι ερευνητικές ομάδες σε ολόκληρο τον κόσμο χρησιμοποιούν το χρόνο και τις δεξιότητές τους για να...

Το μήνυμα της Zoom προς τους πελάτες της για τα θέματα ασφαλείας

Μετά την πρόσφατη ανακάλυψη των κενών ασφαλείας στην εφαρμογή Zoom, η εταιρεία δημοσίευσε μία επίσημη απάντηση προς...

Cache: Κρυμμένα αρχεία στην προσωρινή μνήμη επιβραδύνουν το Google Chrome

Το Google Chrome ανήκει στην κατηγορία των πιο δημοφιλών browsers και χρησιμοποιείται από μεγάλο ποσοστό χρηστών. Ωστόσο, έχει ένα σημαντικό αρνητικό χαρακτηριστικό...

Πώς να συνδέσω και να ρυθμίσω ακουστικά στο Windows 10 PC;

Τα ακουστικά είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο επικοινωνίας, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που οι περισσότεροι εργαζόμαστε από...

APT Hackers χρησιμοποιούν το Crimson RAT εναντίον Ινδικών τραπεζών

Σύμφωνα με ερευνητές ασφαλείας στον κυβερνοχώρο, μία νέα καμπάνια APT, χρησιμοποιεί το Crimson RAT και επιτίθεται σε...

ProtonMail: Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά

ProtonMail - Κυκλοφόρησε νέα εφαρμογή για να συνδέεστε τοπικά: Οι επιθέσεις στο διαδίκτυο αυξάνονται καθημερινά και η...