Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 05:39
Αρχική inet WordPress 5.2 τι θα φέρει το επερχόμενο CMS

WordPress 5.2 τι θα φέρει το επερχόμενο CMS

Το WordPress 5.2 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι τα τέλη Απριλίου. Η επερχόμενη έκδοση θα κυκλοφορήσει με βελτιώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ, τον έλεγχο της θέσης του ιστότοπου.

Παρακάτω θα δούμε τι έρχεται στο επερχόμενο WordPress 5.2 CMS

WordPress 5

Σημείωση: Μπορείτε να δοκιμάσετε την έκδοση beta στον υπολογιστή σας ή σε κάποιο staging περιβάλλον χρησιμοποιώντας το plugin WordPress Beta Tester.

Το WordPress 5.2 βρίσκεται ακόμη σε ανάπτυξη, κάτι που σημαίνει ότι ορισμένα χαρακτηριστικά που αναφέρουμε παρακάτω μπορεί να αλλάξουν ή να μην κυκλοφορήσουν σε αυτή την έκδοση.

Βελτιωμένη Προστασία για προβλήματα στο WordPress

Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα του WordPress είναι συνήθως τα fatal errors που εμποδίζουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στον πίνακα διαχείρισης.

Οι χρήστες για να ξαναδούν τον πίνακα ελέγχου θα πρέπει να αναιρέσουν τις αλλαγές μέσω FTP ή να ζητήσουν υποστήριξη από την εταιρεία που φιλοξενούν τα αρχεία της ιστοσελίδας τους.

Το WordPress 5.2 φέρνει μια νέα λειτουργία αποκατάστασης για τους διαχειριστές των ιστοσελίδων. Σε περίπτωση κάποιου fatal error, θα δείτε ένα μήνυμα που θα αναφέρει: “Αυτός ο ιστότοπος αντιμετωπίζει τεχνικές δυσκολίες”.

Το WordPress θα στείλει στη συνέχεια ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση του διαχειριστή με άνα ειδικό σύνδεσμο σύνδεσης.

Χρησιμοποιώντας αυτόν το σύνδεσμο, θα μπορείτε να συνδεθείτε στο πάνελ διαχείρισης του WordPress για να αναιρέσετε τυχόν αλλαγές που προκάλεσαν το σφάλμα.

Αυτό το χαρακτηριστικό θα είναι πολύ πρακτικό για πολλούς αρχάριους που δυσκολεύονται να διορθώσουν τέτοια σφάλματα.

Ενημερώσεις στον επεξεργαστή μπλοκ του WordPress 5.2

Ο block editor (Gutenberg) του WordPress προστέθηκε στο CMS από την έκδοση WordPress 5.0. Από τότε συνεχίζει να αναπτύσσεται για να βελτιωθεί περισσότερο.

Το WordPress 5.2 θα φέρει ορισμένες νέες δυνατότητες και βελτιώσεις στον block editor.

Ο νέος επεξεργαστής του WordPress σύμφωνα με τους προγραμματιστές θα είναι πολύ πιο γρήγορος από τον παλαιότερο κλασικό επεξεργαστή. Θα είναι γύρω στο 35% γρηγορότερος στην επεξεργασία τεράστιων δημοσιεύσεων.

Βελτιώσεις στην προσβασιμότητα

Ο στόχος του WordPress είναι να δημιουργήσει μια πλατφόρμα που θα μπορούν όλοι να κάνουν δημοσιεύσεις. Το WordPress 5.2 θα φέρει αρκετές βελτιώσεις προσβασιμότητας στον block editor.

Θα υποστηρίξει μειωμένες ρυθμίσεις στο πρόγραμμα περιήγησης του χρήστη.
Το post URLθα έχει καλύτερη γραφή για να διευκολύνει τον εντοπισμό.
Ο block editor Θα έχει πιο καθαρό και σταθερό focus styling για πλοήγηση μέσω του πληκτρολογίου.
Το WordPress 5.2 θα διαθέτει επίσης βελτιωμένη εμπειρία screen-reader με νέα μηνύματα ομιλίας. Τα υπάρχοντα μηνύματα ομιλίας βελτιώνονται επίσης για να είναι πιο ξακάθαρα.

Εισαγωγή νέων μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει επίσης τα παρακάτω στον προεπιλεγμένο επεξεργαστή. Ορισμένα από αυτά υπήρχαν ήδη σαν Widgets, αλλά τώρα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στις δημοσιεύσεις σας αλλά και στις σελίδες.

Το μπλοκ RSS – Θα σας επιτρέψει να προβάλετε οποιοδήποτε RSS feed στις αναρτήσεις και τις σελίδες σας.
Amazon Kindle embed block – Σας επιτρέπει να ενσωματώσετε περιεχόμενο από το Amazon Kindle
Αναζήτηση μπλοκ – Προσθέστε την προεπιλεγμένη δυνατότητα αναζήτησης του WordPress στο περιεχόμενό σας.
Ημερολόγιο μπλοκ – Εμφανίζει ένα ημερολόγιο των αναρτήσεων σας που θα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν κλικ σε μια ημερομηνία για να δουν τις δημοσιεύσεις που αναρτήθηκαν εκείνη τη μέρα.
Tag Cloud block – Εμφανίζει το Tag Cloud στο περιεχόμενό σας.

Ένα νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ

Το WordPress 5.2 θα φέρει ένα νέο εργαλείο διαχείρισης μπλοκ, το οποίο θα σας επιτρέψει να αποκρύψετε τα μπλοκ που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ή που δεν χρησιμοποιείτε συχνά.
Το Block Manager Tool θα εμφανίζει όλα τα μπλοκ που διαθέτετε στον ιστότοπό σας. Μπορείτε απλά να καταργήσετε τα blog που δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε.

PHP

Το WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, και διαφορετικές εταιρείες φιλοξενίας με διαφορετικά περιβάλλοντα.

Αυτός είναι και ο λόγος που το WordPress CMS εξακολουθεί να υποστηρίζει μερικές παλαιότερες εκδόσεις της PHP, κάτι που είναι από πολύ έως και λίγο προβληματικό. Οι χρήστες μπορεί να μην συνειδητοποιούν ότι η σελίδα τους μπορεί να γίνει ταχύτερη απλά χρησιμοποιώντας μια νεότερη έκδοση της PHP.

Το WordPress 5.2 θα κάνει την έκδοση της PHP σε 5.6 σαν ελάχιστη απαίτηση για την εγκατάσταση. Ο στόχος είναι να αυξηθεί σταδιακά η ελάχιστη απαιτούμενη έκδοση της PHP στις μελλοντικές εκδόσεις.

_________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Huawei: Τα wearables γίνονται διαθέσιμα και για άλλες εφαρμογές

Ενώ η διαμάχη μεταξύ της Huawei και των ΗΠΑ συνεχίζεται ακάθεκτη, η εταιρεία φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά στον τομέα των...

Πως να δημιουργήσετε ένα Progress Bar στο Microsoft PowerPoint

Ένα progress bar είναι ένα γραφικό που, στο PowerPoint, αντιπροσωπεύει οπτικά το ποσοστό των διαφανειών της παρουσίασης που έχει ολοκληρωθεί. Δείτε...

ΕΕ: Το AI καθιστά τα αυτόνομα οχήματα «εξαιρετικά ευάλωτα» στις κυβερνοεπιθέσεις

Ο στόχος των αυτόνομων οχημάτων είναι να μπορούν να αποφύγουν τα ανθρώπινα λάθη και να σώσουν ζωές, αλλά μια νέα έκθεση του...

Αξιωματούχοι ασφαλείας προς Γερουσία για εισβολή στο Καπιτώλιο: “Ήταν συντονισμένη επίθεση”

Αξιωματούχοι ασφαλείας κατέθεσαν την Τρίτη ότι πιστεύουν ότι η ταραχή στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου ήταν «συντονισμένη επίθεση» καθώς πιέστηκαν από γερουσιαστές...
00:02:36

Universal Android Debloater: Απαλλαγείτε από ανεπιθύμητες εφαρμογές

https://www.youtube.com/watch?v=JAEEtDl9AoU Οι προεγκατεστημένες εφαρμογές, γνωστές και ως "bloatware", είναι συνηθισμένη πρακτική των κατασκευαστών συσκευών για να ωθούν...

One UI 3.1: Το Samsung DeX αποκτά ασύρματη υποστήριξη!

Πριν από λίγες εβδομάδες, ανακαλύφθηκε ότι η σειρά Galaxy S1 εξοπλίστηκε με ασύρματη υποστήριξη για DeX σε PC. Όπως αποδεικνύεται, μπορείτε να...

Το χαρακτηριστικό Password Checkup της Google έρχεται στο Android

Οι Android χρήστες μπορούν τώρα να επωφεληθούν από τη λειτουργία Password Checkup που η Google παρουσίασε για πρώτη φορά στο πρόγραμμα περιήγησης...

Το World Wide Web ίσως φτάνει στο τέλος του. Πού οφείλεται αυτό;

Τον τελευταίο χρόνο, το World Wide Web έχει αρχίσει να φαίνεται λιγότερο "παγκόσμιο". Οι εξελίξεις στον χώρο της τεχνολογίας και του Διαδικτύου,...

Ηνωμένο Βασίλειο: Οργανισμοί που σχετίζονται με κρίσιμες υποδομές έχουν παραβιαστεί

Μια νέα μελέτη της Bridewell Consulting έδειξε ότι η συντριπτική πλειονότητα (86%) των οργανισμών που διαχειρίζονται κρίσιμες εθνικές υποδομές στο Ηνωμένο Βασίλειο...

Η Honda θέλει να βάλει ένα drone στην ουρά μιας ηλεκτρικής μοτοσικλέτας

Λοιπόν, αυτή είναι σίγουρα μία από τις πιο περίεργες ειδήσεις που κυκλοφόρησαν το τελευταίο διάστημα: η Honda θέλει να βάλει ένα μίνι...