Τρίτη, 26 Μαΐου, 04:04
Αρχική inet Microsoft C και D updates: τι άλλαξε προς το καλύτερο

Microsoft C και D updates: τι άλλαξε προς το καλύτερο

Όπως είχαμε αναφέρει σε παλαιότερη δημοσίευση, η Microsoft κυκλοφορεί ενημερώσεις “C” και “D” σε όσους κάνουν κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις” στο Windows Update.

Όλοι όσοι δοκιμάζουν όμως το “Check for Updates” μέσω του Windows Update γίνονται αυτόματα και beta testers.Microsoft

Από τον Ιανουάριο του 2019 όμως η Microsoft άλλαξε την συγκεκριμένη λειτουργία, και οι ενημερώσεις τύπου C δοκιμάζονται πρώτα από τους Windows Insiders.

Όπως είχαμε αναφέρει παλαιότερα, οι ενημερώσεις C και D κυκλοφορούν την τρίτη και την τέταρτη εβδομάδα κάθε μήνα. Συμπεριλαμβάνουν διορθώσεις (όχι διορθώσεις ασφαλείας) και εγκαθίστανται μόνο σε όσους κάνουν click στο “Check for Updates” του Windows Update.

Αυτοί οι χρήστες ουσιαστικά δοκιμάζουν τις beta ενημερώσεις πριν κυκλοφορήσουν στις “σταθερές” ενημερώσεις του Patch Tuesday του επόμενου μήνα. Οι ενημερώσεις του Patch Tuesday ονομάζονται ενημερώσεις “B”, καθώς κυκλοφορούν τη δεύτερη εβδομάδα κάθε μήνα.

Οι ενημερώσεις C και D προκάλεσαν πάρα πολλά προβλήματα. Για παράδειγμα, μια ενημερωμένη έκδοση “D” προκάλεσε πρόσφατα blue screens στο Surface Book 2 της Microsoft. Το πρόβλημα φυσικά εμφανίστηκε μόνο σε όσους έκαναν click στο “Check for Updates.”

Βέβαια κανείς δεν ξέρει πόσοι από αυτούς που ελέγχουν για ενημερώσεις γνωρίζουν ότι επιλέγουν ασταθείς ενημερώσεις.

Έτσι τα παραπάνω νέα φαίνεται να είναι  καλά, καθώς αυτό το μήνα για την C ενημέρωση KB4476976 φαίνεται να έχουν πραγματοποιηθεί λεπτομερείς έλεγχοι μέσω του Windows Insider Release Preview ring:

Η ενημέρωση εξακολουθεί να είναι μια ενημέρωση C και θα εγκατασταθεί μόνο αν κάνετε κλικ στην επιλογή “Έλεγχος για ενημερώσεις”, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται να έχει δοκιμαστεί από όσους έχουν επιλέξει να δοκιμάζουν τα προϊόντα της Microsoft.  Μιλάμε για τους Windows Insiders που έχουν επιλέξει να είναι beta testers.

Η Microsoft θα πρέπει να πάρει δραστικά μέτρα μετά το φιάσκο του October 2018 Update που η ανάπτυξή του έμοιαζε με το γεφύρι της Άρτας.

Οι πειραματισμοί της Microsoft με το κουμπί “Check for Updates” φαίνεται να μην ικανοποιεί τους χρήστες που θέλουν ένα σταθερό λειτουργικό σύστημα. Για την πλειοψηφία η διανομή μη δοκιμασμένων patches χωρίς προειδοποίηση είναι ανεπίτρεπτη ειδικά από μια εταιρεία του μεγέθους της Microsoft.

_____________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

Bill Gates: Νέα θεωρία συνωμοσίας για το εμβόλιο του COVID-19

Νέα θεωρία συνωμοσίας θέλει τον Bill Gates να σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το εμβόλιο, που θα κατασκευαστεί για την καταπολέμηση του COVID-19, για...

Power Glove: Μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth!

Power Glove: μετατράπηκε σε χειριστήριο modular synth: O Sam Battle, βρήκε τον τρόπο να μετατρέψει το γάντι της Nintendo, σε «τηλεχειριστήριο» μουσικής,...

PowerToys: Κυκλοφόρησε η έκδοση 0.18 με δύο νέα εργαλεία

Στο συνέδριο Microsoft Build 2020, η Microsoft ανακοίνωσε τα PowerToys 0.18, τα οποία περιέχουν δύο νέα εργαλεία,...

Mozilla, Twitter και Reddit: Απαραίτητη η προστασία του ιστορικού αναζήτησης και περιήγησης των χρηστών

Μια ομάδα επτά εταιρειών Internet δεσμεύεται να υπερασπιστεί το απόρρητο των χρηστών της αυτή την εβδομάδα, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων των...

Το eBay port σαρώνει τα PC για προγράμματα remote access

Όταν επισκέπτεστε τον ιστότοπο eBay.com, θα τρέχει ένα script που εκτελεί σάρωση τοπικής θύρας του υπολογιστή σας για να εντοπίσει εφαρμογές απομακρυσμένης...

Παραβίαση σε τράπεζα οδήγησε σε διαρροή στοιχείων καρτών πελατών

Οι hackers πίσω από το Maze ransomware δημοσίευσαν δεδομένα καρτών πληρωμής που έκλεψαν από την Τράπεζα της...

Κυκλοφόρησε νέο Unc0ver jailbreak: Επηρεάζει την έκδοση iOS 13.5!

Μια ομάδα από hackers, ερευνητές ασφαλείας και μηχανικούς, η Unc0ver, κυκλοφόρησε ένα νέο jailbreak package για iOS...

Hacker πουλά τις βάσεις δεδομένων των Ledger, Trezor και KeepKey

Ο hacker που παραβίασε το φόρουμ Ethereum.org φέρεται να πουλά τις βάσεις δεδομένων για τα τρία πιο δημοφιλή hard wallets κρυπτογράφησης -...

Πλατφόρμα εκπαίδευσης EduCBA: Επαναφέραμε τα password σας

Ο διαδικτυακός ιστότοπος εκπαίδευσης EduCBA άρχισε να ενημερώνει τους πελάτες ότι επανέφεραν τους κωδικούς πρόσβασης μετά από παραβίαση δεδομένων.

Επιχειρήσεις: “Work From Home” ή “Work From Anywhere”;

Στην εποχή μας, στα περισσότερα επαγγέλματα οι εργαζόμενοι περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους σε ένα γραφείο, μπροστά από έναν υπολογιστή....