Τρίτη, 7 Απριλίου, 18:01
Αρχική inet Hackers απειλούν με διαρροή εγγράφων της 11ης Σεπτεμβρίου

Hackers απειλούν με διαρροή εγγράφων της 11ης Σεπτεμβρίου

Τη Δευτέρα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μια ομάδα hackers ανακοίνωσε ότι παραβίασε μια δικηγορική εταιρεία που χειρίζεται υποθέσεις που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η ομάδα απείλησε να δημοσιεύσει εσωτερικά αρχεία αν δεν πάρει λύτρα από τις εμπλεκόμενες εταιρείες.

Η ομάδα που ονομάζεται The Dark Overlord, στο παρελθόν είχε χτυπήσει ένα στούντιο παραγωγής του Netflix, καθώς και πλήθος ιατρικών κέντρων και ιδιωτικών επιχειρήσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ανακοίνωση αυτή σηματοδοτεί μια μικρή εξέλιξη στη στρατηγική της ομάδας The Dark Overlord, η οποία φαίνεται πια να χρησιμοποιεί τα ΜΜΕ για να ασκήσει πίεση στα θύματά της.

hackers 911

Στην ανακοίνωσή της που δημοσιεύθηκε στο Pastebin, η ομάδα The Dark Overlord αναφέρει διάφορες ασφαλιστικές και δικηγορικές εταιρείες και συγκεκριμένα τις Hiscox Syndicates Ltd, Lloyds of London και Silverstein Properties.

“Η Hiscox Syndicates Ltd και η Lloyds του Λονδίνου είναι από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες του πλανήτη που ασφαλίζουν τα πάντα, από τις μικρότερες εταιρείες μέχρι κάποιες από τις μεγαλύτερες στον πλανήτη όπως τα Παγκόσμια Κέντρα Εμπορίου”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποια ακριβώς αρχεία έχει κλέψει η ομάδα, αλλά φαίνεται να προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις θεωρίες συνωμοσίας που υπάρχουν γύρω από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Θα παρέχουμε πολλές απαντήσεις για τις συνωμοσίες της 9.11 μέσω των 18.000 μυστικών εγγράφων που αποκτήσαμε”, αναφέρει ένα tweet της Δευτέρας.

Ένας εκπρόσωπος του ομίλου Hiscox επιβεβαίωσε στο Motherboard ότι οι hackers είχαν παραβιάσει μια δικηγορική εταιρεία που συμβούλευσε την εταιρεία και πιθανότατα έκλεψαν αρχεία που σχετίζονται με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

“Τα συστήματα της δικηγορικής μας εταιρείας δεν συνδέονται με την υποδομή πληροφορικής της Hiscox και τα συστήματα της Hiscox δεν επηρεάστηκαν από αυτό το συμβάν.”

Μόλις ενημερώθηκε η Hiscox για την παραβίαση των δεδομένων της δικηγορικής εταιρίας, έλαβε μέτρα και ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους, όπως απαιτείται. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και στις ΗΠΑ για το θέμα αυτό.

Η ομάδα hacking δημοσίευσε λίγες επιστολές, emails και άλλα έγγραφα που αναφέρουν διάφορες δικηγορικές εταιρείες, όπως την Transport Security Administration (TSA) και την Federal Aviation Administration. Τα έγγραφα που διέρρευσαν δεν είναι σημαντικά, αλλά η ομάδα αναφέρει ότι μπορεί να διαρρεύσει περισσότερα.

Στο κείμενο που δημοσίευσε η ομάδα The Dark Overlord περιλαμβάνει έναν σύνδεσμο για ένα αρχείο 10GB με αρχεία που υποτίθεται ότι έκλεψαν. Τα αρχεία είναι κρυπτογραφημένα, αλλά οι hackers απειλούν να κυκλοφορήσουν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης, εκτός κι αν τα θύματά τους καταβάλλουν τα λύτρα που ζήτησαν σε Bitcoin.

Pay the fuck up, or we’re going to bury you with this. If you continue to fail us, we’ll escalate these releases by releasing the keys, each time a Layer is opened, a new wave of liability will fall upon you

_________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...

Microsoft: Ανακοινώνει το IPE, το νέο code integrity χαρακτηριστικό για Linux

Η Microsoft δημοσίευσε, αυτήν την εβδομάδα, λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο project που ετοιμάζει η εταιρεία και...

Το Folding @ Home εγκαθίσταται στο Sandbox των Windows 10

Πρόσφατα, αναφερθήκαμε σε μία νέα προσπάθεια, το Folding @ Home project που παρέχει υποστήριξη σε άτομα που...

ΗΠΑ: Ζητούνται προγραμματιστές COBOL λόγω COVID-19!

Ενόψει της πανδημίας του COVID-19, η οποία πλήττει μεταξύ άλλων τις ΗΠΑ, κινητοποιούνται διάφοροι φορείς για να συμβάλλουν στον αγώνα κατά του...

Έξυπνη τουαλέτα εντοπίζει πιθανές ασθένειες αναλύοντας τα κόπρανά σας

Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ δημιούργησαν μια έξυπνη τουαλέτα που μπορεί να αναλύει τα κόπρανα και τα...