Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 05:23
Αρχική inet Chrome 71.0.3578.80 με ενσωματωμένο ad filtering

Chrome 71.0.3578.80 με ενσωματωμένο ad filtering

Η Google κυκλοφόρησε σήμερα τον Chrome 71, την τελευταία έκδοση του προγράμματος περιήγησης που αναπτύσσει, μια έκδοση που επικεντρώνεται κυρίως στην ενίσχυση ασφαλείας του Chrome.

Υπάρχουν αρκετές ενημερώσεις για την ασφάλεια σε αυτή τη νέα έκδοση του Chrome, αλλά μια από τα πιο σημαντικές είναι αυτή που έγινε στο ενσωματωμένο σύστημα φιλτραρίσματος διαφημίσεων του browser.Chrome 71

Όπως ανακοινώθηκε στις αρχές Νοεμβρίου, αυτή η ενημερωμένη έκδοση θα βελτιώσει την ικανότητα του Chrome να εντοπίζει ιστότοπους που εμφανίζουν υπερβολικά επιθετικές ή παραπλανητικές διαφημίσεις και αναδυόμενα παράθυρα. Η Google, αναφέρει για αυτά ότι δημιουργούν “καταχρηστικές εμπειρίες” στους χρήστες του Chrome. Από αυτή η έκδοση λοιπόν θα σταματήσουν να εμφανίζονται τέτοια παράθυρα, μέχρι να σκεφτούν κάτι άλλο οι διαφημιστές.

Με τον Chrome 71, η Google φέρεται ότι θα σταματήσει ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν κόλπα για να ξεγελάσουν τους χρήστες να εγγραφούν σε προγράμματα που χρεώνουν το τηλέφωνο του τελικού χρήστη.

Η Google σχεδιάζει να παρουσιάζει μια προειδοποίηση πλήρους σελίδας – παρόμοια με αυτή που εμφανίζεται για τα σφάλματα HTTPS, πριν ανοίξουν οι χρήστες τέτοιες σελίδες.

Επίσης για να εμποδίσει τους ιστότοπους που εξαπατούν με υποτιθέμενη τεχνική υποστήριξη χρησιμοποιώντας το Speech Synthesis API για να τρομάξουν τους χρήστες, η Google περιορίζει την ικανότητα των ιστότοπων να “μιλούν.”

Μια άλλη αλλαγή αφαιρεί το Inline Install API, μιας δυνατότητα του Chrome που επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν επεκτάσεις Chrome που φιλοξενούνται στο επίσημο Web Store, αλλά κατά την πλοήγηση σε άλλους ιστότοπους.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, ο Chrome 71 φέρνει διορθώσεις σφαλμάτων για 43 θέματα ασφαλείας, που αναλύονται λεπτομερέστερα εδώ.

Με τη σημερινή έκδοση, ο νέος αριθμός έκδοσης του Chrome φτάνει στο 71.0.3578,80. Το πλήρες changelog του Chrome 71 είναι διαθέσιμο εδώ.

______________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.