Σάββατο, 1 Αυγούστου, 03:33
Αρχική security Ρομπότ που πετάει όπως ένα πουλί

Ρομπότ που πετάει όπως ένα πουλί [Video]

«Προσπαθήσαμε να το κατασκευάσουμε ακριβώς όπως είναι στη φύση»

Στην παρουσίαση του ρομπότ ο Μάρκους Φίσερ, εξήγησε στο κοινό την μοναδική εφέυρεση του ρομπότ – πουλί.

Μίας μηχανής που δεν στηρίζεται σε κάποιο ελικοειδές σύστημα ανύψωσης παρά μόνο στο τίναγμα φτερών. Όπως ακριβώς κάνουν και τα πουλιά στην φύση.

«Παρατηρήσαμε τα πουλιά και προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε ένα ισχυρό και ελαφρύ μοντέλο<…>

το οποίο θα μιμείται την κίνηση που κάνουν τα πουλιά για να πετάξουν», είπε ο Μάρκους Φίσερ

Στόχος ήταν να κατασκευαστεί ένα ρομπότ εξαιρετικά ελαφρύ με ισχυρά μηχανικά μέρη και μεγάλη αεροδυναμική ώστε να είναι εφικτή η πτήση.

Το πουλί που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο είναι ο κοινός θαλασσινός γλάρος. Έτσι συγκρότησαν μία ομάδα από ειδικούς στην αερδυναμική και κατασκεύασαν το πρώτο μοντέλο το οποίο μιμείται το πέταγμα των πουλιών.

Το μοντέλο είναι για πτήσεις εσωτερικού χώρου και όχι για εξωτερικού. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε το μοντέλο σε δράση μέσα στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Το μοντέλο αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν φαινόμενα αεροδυναμικής και να καταλάβουν περισσότερα στον χώρο των πτήσεων.

Την παρουσίαση για το επίτευγμα αυτό ανέλαβε ο οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα TED ο οποίος πρωοθεί και γνωστοποιεί ιδέες και τεχνολογίες καινοτόμες συνδυασμένες από τους χώρους του Σχεδίου της Διασκέδασης και της Τεχνολογίας.

Πηγή: kathemera.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

System76: Ανακοίνωσε νέο πληκτρολόγιο κατάλληλο για key remap

Για τα τελευταία 10 χρόνια, η εταιρία System76 έχει δημιουργήσει πολλά από τα καλύτερα Linux laptops στην...
00:02:04

Το Perseverance εκτοξεύτηκε με επιτυχία και οδεύει προς τον Άρη

Το Perseverance rover και το ελικόπτερο Ingenuity βρίσκονται στο δρόμο για τον Άρη, ξεκινώντας την προσπάθεια τους να βρουν αρχαία σημάδια ζωής,...

Nvidia: Ένα βήμα πριν την εξαγορά της Arm από τη SoftBank;

Η Nvidia βρίσκεται σε προχωρημένες συνομιλίες για την εξαγορά της Arm, της γνωστής εταιρείας παραγωγής chip, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το Βατικανό δέχτηκε επίθεση από Κινέζους χάκερς!

Όταν γίνεται λόγος για κατασκοπεία στον κυβερνοχώρο, το Βατικανό ίσως να μη φαίνεται ένας προφανής στόχος. Παρόλα αυτά, τώρα βρέθηκε στο στόχαστρο...

Telegram εναντίον Apple για την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ

Μία από της δημοφιλέστερες εφαρμογές ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων, η Telegram έχει καταθέσει μία καταγγελία εναντίον της Apple, αφού όπως ισχυρίζεται καταπατά την...

CCleaner: Τα Windows το επισήμαναν ως δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό

Το CCleaner κρίθηκε ως «δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό» από το Microsoft Defender, το ενσωματωμένο antivirus των Windows 10.

Για παραβίαση δεδομένων προειδοποιεί το BC Cancer Foundation

Το BC Cancer Foundation, έπεσε θύμα διαδικτυακής επίθεσης η οποία πιθανότητα έχει διαρρεύσει προσωπικά δεδομένα των δωρητών του.

Χάκερς της Βόρειας Κορέας στοχεύουν τομείς της άμυνας των ΗΠΑ!

Εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, χάκερς της Βόρειας Κορέας στόχευσαν τους τομείς της άμυνας και της αεροδιαστημικής των ΗΠΑ, χρησιμοποιώντας ως...

Facebook: «Το μποϊκοτάζ των διαφημίσεων δε μας επηρεάζει»

Παρά το μποϊκοτάζ του Ιουλίου των 1.000 μεγάλων διαφημιστών, το Facebook δήλωσε ότι η διαφημιστική του επιχείρηση λειτουργεί έξοχα.

Amazon: Εγκρίθηκαν οι δορυφόροι του Project Kuiper

Η FCC ενέκρινε ομόφωνα το Project Kuiper της Amazon, δίνοντας στην εταιρεία το πράσινο φως για την ανάπτυξη και λειτουργία ενός σχηματισμού...