ΑρχικήinetFedora 29 final αύριο η σταθερή έκδοση;

Fedora 29 final αύριο η σταθερή έκδοση;

Fedora 29:  Το Fedora είναι μια από τις πιο δημοφιλείς διανομές GNU/Linux. Είναι αποτέλεσμα του Fedora Project, μιας μεγάλης κοινότητας εθελοντών που χρηματοδοτείται από τη Red Hat.

Βασίζεται στον πυρήνα Linux και χρησιμοποιεί βασικά εργαλεία του εγχειρήματος GNU.

fedora 29Το project Fedοra Linux είναι ο ανοιχτός κώδικας του Red Hat. Το Fedοra είναι ουσιαστικά μια διανομή δοκιμών της Red Hat Enterprise Linux (RHEL). Έτσι ότι βλέπετε σήμερα στο Fedora θα το δείτε αύριο στο RHEL.

Σύμφωνα λοιπόν με το επίσημο Releases Schedule για την επερχόμενη έκδοση η σταθερή διανομή της επόμενης έκδοσης 29 θα κυκλοφορήσει αύριο. Μην ετοιμάζεστε γιατί η νέα έκδοση θα κυκλοφορήσει στο χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί μόνο αν έχουν πάει όλα καλά.

Ως συνήθως, η διανομή ενημερώθηκε με μικρές διορθώσεις σφαλμάτων και τροποποιήσεις πακέτων. Το Fedοra 29 θα τρέχει με τον πυρήνα Linux 4.19 που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Στα προγράμματα που ενημερώθηκαν συμπεριλαμβάνονται οι εφαρμογές: Python 3.7, Perl 5.28. glibc 2,28, Golang 1,11 και MySQL 8.

Το Fedοra Workstation έρχεται με το GNOME 3.30 σαν προεπιλεγμένη επιφάνεια εργασίας. Το GNOME 3.30 θεωρείται ότι έχει καλύτερες επιδόσεις από τις παλαιότερες εκδόσεις. Διαθέτει επίσης με μια νέα εφαρμογή Podcasts και ενημερώνει αυτόματα τα Flatpaks, τις εφαρμογές του Container Red Hat, από το Software Center.

Το νέο που υπάρχει σε αυτή την έκδοση είναι το “modularity” για όλες τις εκδόσεις του Fedora 29. Με το modularity, μπορείτε να τρέξετε πολλαπλές εκδόσεις του ίδιου προγράμματος με παράλληλη εγκατάσταση που πραγματοποιείται σε containers. Έτσι μπορείτε να δοκιμάζετε beta εφαρμογές σε κάποιο container, ενώ σε αυτό που χρησιμοποιείτε για τις εργασίες σας να τρέχετε τις σταθερές εκδόσεις.

Αναμένουμε την σταθερή έκδοση λοιπόν, και θα ακολουθήσει νέα δημοσίευση αμέσως μετά.

____________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS