ΑρχικήinetΤο Facebook διαγράφει ψεύτικους λογαριασμούς της αστυνομίας

Το Facebook διαγράφει ψεύτικους λογαριασμούς της αστυνομίας

Σύμφωνα με μια έκθεση από το Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Συνόρων (EFF), το Facebook απέστειλε επιστολή στο Αστυνομικό Τμήμα Μέμφις (MPD), ζητώντας του να σταματήσει τη δημιουργία και χρήση πλαστών λογαριασμών, ψαρεύοντας στοιχεία για τις έρευνές τους.

Όπως αναφέρθηκε λεπτομερώς στην επιστολή της Andrea Kirkpatrick, της διευθύντριας του Facebook και γενικού συμβούλου για θέματα ασφαλείας, το MPD κλήθηκε να σταματήσει να δημιουργεί ψεύτικους λογαριασμούς στο Facebook, καθώς πρόκειται για ρητή παραβίαση των όρων παροχής υπηρεσιών και πολιτικών του κοινωνικού δικτύου.
“Το Facebook έχει καταστήσει σαφές ότι και οι αρχές επιβολής του νόμου υπόκεινται σε αυτές τις πολιτικές”, δήλωσε η Kirkpatrick. “Θεωρούμε τη δραστηριότητα αυτή ως παραβίαση των όρων και των πολιτικών του Facebοοk και ως εκ τούτου έχουμε απενεργοποιήσει τους ψεύτικους λογαριασμούς που εντοπίσαμε στην έρευνά μας”.
Το Fox13 πήρε μια απάντηση από το MPD που έλεγε ότι ο ψεύτικος λογαριασμός με το όνομα Bob Smith διαγράφηκε πριν από την αποστολή της επιστολής του Facebook στην αστυνομία.
Σύμφωνα με το Electronic Frontier Foundation – Ίδρυμα Ηλεκτρονικών Συνόρων (EFF), το γεγονός ότι το νομικό τμήμα του Facebοοk εφαρμόζει τον κανόνα ακόμα και για τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου, οι οποίες συνειδητά παραβιάζουν τα πρότυπα του κοινωνικού δικτύου, είναι ένα καλό σημάδι δεδομένου ότι εξισορροπεί το πεδίο ανταγωνισμού όσον αφορά τις αμφισβητούμενες πολιτικές “αυθεντικών ονομάτων“.
Το EFF παρουσίασε στοιχεία που δείχνουν ότι οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου γνωρίζοντας ότι η δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Facebοοk σπάει τους όρους και τις πολιτικές του κοινωνικού δικτύου, εντούτοις επιλέγουν να το κάνουν, δεδομένου ότι τα συλλεχθέντα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο δικαστήριο. Σύνηθες παράδειγμα είναι η παράνομη δικτυακή παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών από ακτιβιστές.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS