ΑρχικήinetGoogle Content Safety API: AI για την κακοποίηση παιδιών

Google Content Safety API: AI για την κακοποίηση παιδιών

Google Content Safety API: Η Google ανακοίνωσε σήμερα μια νέα τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης (AI) που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά στην αναγνώριση online αρχείων που έχουν σαν θέμα την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών (CSAM από το child sexual abuse material). Google Content Safety API
Η κίνηση (Google Content Safety API) έρχεται καθώς η εταιρεία φαίνεται να έχει διαπιστώσει μια αυξανόμενη κίνηση στην διάδοση CSAM σε όλο τον ιστό.
Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Jeremy Hunt, επέκρινε στο Twitter την Google για τα σχέδιά της να διαθέσει στην Κίνα μια λογοκριμένη μηχανή αναζήτησης, όταν δεν βοηθάει στην κατάργηση περιεχομένου σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών σε άλλα μέρη του κόσμου. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν η σημερινή ανακοίνωση της Google έχει σχέση με το σχόλιο του Jeremy Hunt, αλλά αυτό που μπορούμε να πούμε σίγουρα είναι ότι μια νέα τεχνολογία δεν κατασκευάζεται από την μια μέρα στην άλλη.
Το νέο εργαλείο της Google βασίζεται σε νευρωνικά δίκτυα (DNN) και θα διατίθεται δωρεάν σε μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) αλλά και σε άλλους “συνεργάτες” όπως άλλες εταιρείες τεχνολογίας μέσω ενός νέου API ασφαλούς περιεχομένου (Content Safety API).
Η νέα τεχνολογία έχει σχεδιαστεί για την επίλυση δύο βασικών προβλημάτων:
1. θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του ρυθμού με τον οποίο αναγνωρίζεται κάθε CSAM στο διαδίκτυο, αλλά και
2. θα ανακουφίσει από τα ψυχολογικά τραύματα που υφίστανται οι αξιωματικοί που αναζητούν τις εικόνες στο διαδίκτυο.
Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google μαζί με το με το Content Safety API, σύμφωνα με την εταιρεία θα αναγνωρίζει περιεχόμενο που δεν έχει επιβεβαιωθεί ως CSAM πολύ πιο γρήγορα, από όλες τις προηγούμενες μεθόδους.
“Η ταχεία αναγνώριση νέων εικόνων σημαίνει ότι τα παιδιά που υφίστανται σεξουαλική κακοποίηση θα μπορούν να εντοπιστούν και να προστατευθούν άμεσα από περαιτέρω κακοποιήσεις.”
Η πρόσβαση στο Google Content Safety API είναι διαθέσιμη μόνο κατόπιν αιτήματος. Στείλτε το αίτημά σας από αυτή τη φόρμα.
____________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS