ΑρχικήinetMicrosoft Store: γιατί υπάρχουν τρεις εκδόσεις Ubuntu;

Microsoft Store: γιατί υπάρχουν τρεις εκδόσεις Ubuntu;

Προσπαθήσατε ποτέ να αναζητήσετε το λειτουργικό Ubuntu στο Microsoft Store; Στα αποτελέσματα θα βρείτε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: “Ubuntu 16.04”, “Ubuntu 18.04” και σκέτο “Ubuntu” όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε μια από τις LTS εκδόσεις (από το Long Term Support) ή να έχετε πάντα την τελευταία έκδοση του Ubuntu LTS, άσχετα με τον αριθμό έκδοσης.
Έτσι αποφασίσετε να εγκαταστήσετε το λειτουργικό της Canonical στο Windows σύστημά σας θα πρέπει να επιλέξετε την έκδοση που θα χρησιμοποιήσετε.Microsoft Store
Ας δούμε αναλυτικά τι υπάρχει αυτή τη στιγμή στο Store της Microsoft:

  • Η εγκατάσταση του Ubuntu 16.04 θα σας δώσει την έκδοση του Ubuntu που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2016, με την κωδική ονομασία Xenial Xerus. Η συγκεκριμένη έκδοση θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Απρίλιο του 2021.
  • Η εγκατάσταση του Ubuntu 18.04 θα προσθέσει στον υπολογιστή σας την έκδοση του Ubuntu που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2018, με την κωδική ονομασία Bionic Beaver. Η τελευταία έκδοση της διανομής θα λαμβάνει ενημερώσεις ασφαλείας μέχρι τον Απρίλιο του 2023.
  • Με την εγκατάσταση του σκέτου Ubuntu, χωρίς τον αριθμό έκδοσης, θα έχετε πάντα την τελευταία έκδοση του Ubuntu LTS. Τα νέα LTS κυκλοφορούν κάθε δύο χρόνια, δηλαδή η επόμενη έκδοση μακροχρόνιας υποστήριξης θα πρέπει να κυκλοφορήσει το 2020.

Σε αντίθεση με τις εκδόσεις που περιέχουν αριθμούς (18.04 ή 16.04), η σκέτη έκδοση από το Microsoft Store θα είναι πάντοτε ενημερωμένη.
Φυσικά όσοι δεν επιθυμούν να αλλάζουν εκδόσεις χωρίς προειδοποίηση, καλό θα είναι να προτιμήσουν μια έκδοση με νούμερο.
_________________________________

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS