Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 00:15
Αρχική inet Jan Koum : γιατί αφήνει WhatsApp και Facebook;

Jan Koum : γιατί αφήνει WhatsApp και Facebook;

Ο συνιδρυτής της WhatsApp, Jan Koum, ανακοίνωσε ότι έφυγε από την εταιρεία. Αν και αναφέρει ότι η αιτία είναι η μητέρα του, οι φήμες τον θέλουν απογοητευμένο με τον τρόπο που διαχειρίζεται το Facebook τις διαφημίσεις και το ιδιωτικό απόρρητο.Jan Koum
Σε μια δημοσίευση στο Facebook, ο Jan Koum ανέφερε:

Έχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που ο Brian και εγώ ξεκινήσαμε το WhatsApp, και ήταν ένα καταπληκτικό ταξίδι με τους καλύτερους ανθρώπους. Είναι όμως καιρός να προχωρήσω. Είχα την τύχη να δουλέψω με μια απίστευτα μικρή ομάδα και να δω ότι η εστίασή μας μπόρεσε να παράγει μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται από τόσους πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Μια δημοσίευση από την Washington Post, η οποία κυκλοφόρησε λίγο πριν από την δημοσίευση του Koum, αναφέρει ότι ο λόγος που αναχωρεί ο Koum οφείλεται σε διαφωνίες με το Facebook. Υποτίθεται πως συγκρούστηκε με το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο, που αγόρασε το WhatsApp για 19 δισεκατομμύρια δολάρια το 2014, για θέματα ιδιωτικότητας και ασφάλειας των δεδομένων των χρηστών της πλατφόρμας.
Αποχωρώντας από την WhatsApp, αποχώρησε επίσης και από το διοικητικό συμβούλιο του Facebook.
Αν είναι αυτός ο πραγματικός λόγος για την αναχώρηση του Koum, είναι το τελευταίο μεγάλο χτύπημα στην αξιοπιστία του μεγαλύτερου κοινωνικού δικτύου μετά από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.
Το WhatsApp άρχισε να μοιράζεται μερικά από τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του με το Facebook το 2016, για να βελτιωθεί η στόχευση των διαφημίσεων. Όμως αυτό έρχεται σε αντίθεση με την περιφρόνηση που είχε δείξει από την αρχή η εταιρεία για τις διαφημίσεις. Ο άλλος ιδρυτής της εταιρείας, Brian Acton, δήλωσε στο Forbes το 2014 ότι “δεν βελτιώνει τη ζωή κάποιου κάνοντας τις διαφημίσεις να λειτουργούν καλύτερα.”
Ο CEO του Facebook, Mark Zuckerberg, απάντησε στην δημοσίευση του Koum με την ακόλουθη δήλωση:

Jan: Θα μου λήψει να εργάζομαι τόσο στενά μαζί σου. Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχεις κάνει για να βοηθήσεις να συνδέσουμε τον κόσμο και για όλα όσα μου έχεις διδάξει, όπως την κρυπτογράφηση και την ικανότητα να μεταβιβάζεις την εξουσία από τα κεντρικά συστήματα στα χέρια των ανθρώπων. Αυτές οι αξίες θα βρίσκονται πάντα στην καρδιά του WhatsApp.

Εάν οι φήμες είναι αληθινές ο Koum φέρεται να φεύγει λόγω της πολιτικής του Facebook για την κρυπτογράφηση, αλλά δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με ακρίβεια. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Brian Acton υποστήριζε ανοιχτά το κίνημα #DeleteFacebook τον περασμένο μήνα.
Όσο για το τι θα κάνει ο Jan Koum μετά από αυτό, ο πρώην  CEO της WhatsApp ανέφερε:

Θέλω λίγο χρόνο για να κάνω πράγματα που απολαμβάνω εκτός της τεχνολογίας, όπως τη συλλογή σπάνιων αερόψυκτων Porsches, να δουλέψω στα αυτοκίνητά μου και να παίζω frisbee. Θα συνεχίσω να υποστηρίζω το WhatsApp, αλλά απ’έξω.

______________________________

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.