Παρασκευή, 10 Απριλίου, 05:33
Αρχική security Τα βιντεοπαιχνίδια βοηθούν σε ένα βαθμό την ψυχολογία μας

Τα βιντεοπαιχνίδια βοηθούν σε ένα βαθμό την ψυχολογία μας

Μέσα από αυτά ερχόμαστε πιο κοντά στους «ιδεατούς» εαυτούς μας
Οι άνθρωποι που παίζουν βιντεοπαιχνίδια προσπαθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη, να φθάσουν πιο κοντά στον «ιδανικό»- ιδεατό εαυτό τους και όχι για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα.

Ο λόγος που τα ηλεκτρονικά παιχνίδια προσομοίωσης της πραγματικής ζωής ή τα λεγόμενα πρώτου προσώπου, είναι τόσο ευχάριστα για τους παίκτες, είναι γιατί τους επιτρέπουν να υιοθετήσουν μία νέα ταυτότητα και, γιατί όχι, να νιώσουν<…>

ακόμα και την εμπειρία υπεράνθρωπων δυνάμεων, υποστηρίζει η έρευνα.

Επιτρέπουν στους παίκτες να «δοκιμάσουν» χαρακτηριστικά που «οραματίζονται» για μία ιδανική εκδοχή του εαυτού τους, όπως η ικανότητα να πετάνε, να γίνονται αόρατοι, ή ακόμα και να γίνονται εξωστρεφείς και σίγουροι για τον εαυτό τους.

Ερευνητές στο πανεπιστήμιο του Essex, ανακάλυψαν ότι δίνοντας σε παίκτες μία νέα ταυτότητα κατά τη διάρκεια ενός παιχνιδιού, όπως διαφορετικό φύλο ή να υποδυθούν έναν ήρωα, τους έκανε να αισθανθούν καλύτερα με τον εαυτό τους.

Ισχυρίζονται επίσης ότι τα παιχνίδια τα χρησιμοποιούν ως μέσο μετάβασης προς το ιδανικό εγώ τους και όχι για να ξεφύγουν από την πραγματικότητα, κάτι που χαροποίησε την επικεφαλή της έρευνας, καθηγήτρια Andy Przybylski.

- Advertisement -

Οι παίκτες που κατά κάποιο τρόπο «συμπάσχουν« με τον χαρακτήρα κάποιου παιχνιδιού, βρέθηκε πως το απολαμβάνουν περισσότερο από εκείνους που δεν είχαν τίποτα κοινό.

Οι επιστήμονες μελέτησαν εκατοντάδες παίκτες στο εργαστήριο και χιλιάδες από το σπίτι τους, οι οποίοι ασχολιόντουσαν με μία ευρεία γκάμα ειδών ηλεκτρικών παιχνιδιών.

Το ερωτηματολόγιο που είχε διαμοιραστεί στους παίκτες πραγματευόταν τον βαθμό ευχαρίστησης που τους προσέφερε το εκάστοτε παιχνίδι, καθώς και η αιτιολόγηση εκείνων των χαρακτηριστικών των ηρώων του παιχνιδιού που θα ήθελαν περισσότερο να υιοθετήσουν.

Η έρευνα κατέληξε στο ότι οι άνθρωποι φάνηκε να απολαμβάνουν τους ήρωες εκείνους με τα χαρακτηριστικά που θα επιθυμούσαν και οι ίδιοι να κατέχουν, κάτι που τελικά τους χαροποιούσε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

loopfs: Θα μπορούσε να είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux;

Το Linux υποστηρίζει αρκετά συστήματα αρχείων, όπως EXT4, F2FS, Btrfs και XFS. Αυτά τα συστήματα επαρκούν όταν...

Έρευνα: Οι έφηβοι προτιμούν τα iPhones από τα κινητά Samsung

Σύμφωνα με έρευνα που διεξάγεται κάθε έξι μήνες με στόχο να καταγράψει τις συνήθειες των εφήβων, oι νέοι δεν επιλέγουν κινητά Samsung....

Bill Gates: Τα σχολεία ανοίγουν το φθινόπωρο και η οικονομία καταστρέφεται

Ο Bill Gates πιστεύει ότι τα σχολεία θα μπορέσουν να ανοίξουν το φθινόπωρο, δήλωσε σε συνέντευξή του στο Becky Quick στο CNBC.

Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ: Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις από το σπίτι για παιδιά 4-12 ετών και όλη την οικογένεια

Εκπαιδευτικά προγράμματα και ψυχαγωγικές δράσεις για παιδιά και οικογένειες, στις οποίες μπορούν συμμετάσχουν από το σπίτι, προσφέρει το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του Ομίλου...

Microsoft: Κυκλοφόρησε τις ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Office

Η Microsoft κυκλοφόρησε τις non-security ενημερώσεις του Απριλίου 2020 για το Microsoft Office, οι οποίες περιλαμβάνουν διορθώσεις για σφάλματα καθώς και βελτιώσεις...

To νέο Cheetah mode της Τesla προσφέρει κορυφαίες επιδόσεις

Το νέο Cheetah mode στο μοντέλο Tesla S ωθεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο από 0 στα 100 χλμ / ώρα γρηγορότερα από ότι...

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση!

Tails 4.5: Κυκλοφόρησε η νέα, πιο ασφαλής έκδοση- Το Tails, είναι ένα live λειτουργικό σύστημα βασισμένο στο...

Windows 10 λειτουργία βοηθά στη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps

Τα Windows 10 θα διευκολύνουν τη διαγραφή άχρηστων αρχείων και apps, παρουσιάζοντάς τα μαζεμένα σε μια λίστα.

Cloudflare: Σταματά να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google!

Η Cloudflare ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να χρησιμοποιεί το reCAPTCHA της Google και θα μεταβεί σε έναν νέο πάροχο εντοπισμού bot που...

Το Google Stadia Pro προσφέρεται δωρεάν για δύο μήνες! Ώρα για video games!

Η κατάσταση που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα λόγω κορωνοϊού, είναι μια από τις πιο δύσκολες καταστάσεις των...