ΑρχικήinetMicroLED: η Apple φέρεται να κατασκευάζει δικές της οθόνες

MicroLED: η Apple φέρεται να κατασκευάζει δικές της οθόνες

Η Apple σχεδιάζει να κατασκευάσει τις δικές της οθόνες (MicroLED) για πρώτη φορά, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Bloomberg. Δοκιμαστικά η Apple φέρεται να έχει κατασκευάσει ένα μικρό αριθμό οθονών του Apple Watch σε μια εγκατάσταση παραγωγής κοντά στην έδρα της στην Καλιφόρνια.

Η Apple φέρεται να πραγματοποιεί μια σημαντική επένδυση στις οθόνες MicroLED, σύμφωνα με το Bloomberg, μια τεχνολογία οθόνης που υπόσχεται λεπτότερα gadgets με φωτεινότερες και οικονομικότερες οθόνες.MicroLED

Το Bloomberg αναφέρει:

Οι MicroLED οθόνες είναι πολύ πιο δύσκολο να παραχθούν από τις OLED, και η εταιρεία σταμάτησε με το project πριν από ένα χρόνο περίπου. Οι μηχανικοί έχουν σημειώσει πρόοδο και η τεχνολογία βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, παρόλο που οι καταναλωτές θα πρέπει πιθανότατα να περιμένουν λίγα χρόνια ακόμα πριν δουν τα αποτελέσματα στην αγορά.

Η κίνηση να κατασκευάσει τις δικές της οθόνες θα μπορούσε να βοηθήσει την Apple να αποστασιοποιηθεί από προμηθευτές όπως η Samsung, η Sharp, η LG Display και την Japan Display.

Η μυστική μονάδα δοκιμών της Apple βρίσκεται στο San Jose, σύμφωνα με το Bloomberg:

Η εγκατάσταση δοκιμών και παραγωγής των οθονών είναι 5759 τετραγωνικών μέτρων, η πρώτη του είδους της για την Apple, και βρίσκεται στην Santa Clara της California, 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Apple Park του Cupertino.

Εκεί βρίσκονται περίπου 300 μηχανικοί που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν οθόνες MicroLED για την χρήση τους σε μελλοντικά προϊόντα.

Η Apple φέρεται να σκέφτεται πολύ σοβαρά και το ενδεχόμενο κατασκευής περισσότερων hardware. Μετά την τροποποίηση του σχεδιασμού των SoCs με σύστημα ARM (system-on-a-chip) που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενα iPhone και iPad, από το A6 και μετά η εταιρεία άρχισε να χρησιμοποιεί πλήρως προσαρμοσμένα chips που σχεδιάστηκαν εσωτερικά. Η Apple φέρεται να σχεδιάζει επίσης και τη δική της GPU.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS