ΑρχικήinetXLOOKUP Excel: Η "εξέλιξη" του VLOOKUP που θα σου λύσει τα χέρια

XLOOKUP Excel: Η “εξέλιξη” του VLOOKUP που θα σου λύσει τα χέρια

XLOOKUP Excel Microsoft: Ανεξάρτητα από τις αλλαγές που κάνει η Microsoft στο λογισμικό της, το Excel θα έχει πάντα το φανατικό κοινό του ότι και να αλλάξει σε αυτό.

Εδώ και 34 χρόνια, το Excel είναι το προεπιλεγμένο προϊόν που χρησιμοποιείται για την εισαγωγή δεδομένων και υπολογισμών εκτέλεσης και εξακολουθεί να είναι ένα βασικό κομμάτι του Microsoft Office, το οποίο αποτελεί έναν τεράστιο οδηγό εσόδων στην εταιρεία.

XLOOKUP

Έτσι, όταν η Microsoft ανακοινώνει μία από τις μεγαλύτερες ενημερώσεις του Excel δεν μπορεί παρά να τραβήξει την προσοχή όλων. Η Microsoft εισήγαγε ένα χαρακτηριστικό που ονομάζεται XLOOKUP, το οποίο σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει μερικές από τις ελλείψεις ενός από τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά του Excel, του VLOOKUP.

Από την απελευθέρωση της έκδοσης 1.0 του Excel το 1995, το λογισμικό περιελάμβανε το VLOOKUP για να βοηθήσει τους χρήστες να μεταφέρουν πληροφορίες από ένα μέρος ενός spreadsheet σε άλλο. Σύμφωνα με ένα blog post της Microsoft, ήταν η τρίτη πιο χρησιμοποιούμενη λειτουργία, μετά το SUM και το AVERAGE. Το V σημαίνει κάθετο, αναφορά στην ικανότητα της λειτουργίας να ανακτά πληροφορίες σε κάθετες στήλες. Μια παρόμοια λειτουργία που ονομάζεται HLOOKUP λειτουργεί με δεδομένα που βρίσκονται σε οριζόντιες σειρές.

XLOOKUP

Το VLOOKUP είχε μερικούς σημαντικούς περιορισμούς. Τα αποτελέσματα ήταν προεπιλεγμένα σε αντιστοιχία με αυτό που αναζητούσε ο χρήστης, αντί για την ακριβή αντιστοίχιση. Το XLOOKUP βάζει ένα τέλος σε αυτό.

Επίσης, το VLOOKUP μπορούσε μόνο να εξάγει τα δεδομένα που βρίσκονται δεξιά και όχι στα αριστερά της στήλης αναφοράς, οπότε οι χρήστες θα πρέπει συχνά να αναδιατάξουν τα δεδομένα τους για να χρησιμοποιήσουν τη λειτουργία. Με το XLOOKUP, οι χρήστες μπορούν να αντλήσουν δεδομένα που είναι αριστερά ή δεξιά και συνδυάζουν τα VLOOKUP και HLOOKUP σε μία μόνο λειτουργία.

VLOOKUP

Ο Joe McDaid, ανώτερος διευθυντής προγράμματος του Excel, δήλωσε στο CNBC ότι για να αντιμετωπίσει τους περιορισμούς του VLOOKUP, οι προχωρημένοι χρήστες θα στραφούν σε ένα συνδυασμό άλλων λειτουργιών, INDEX / MATCH, οι οποίες είναι πολύπλοκες για τους περισσότερους χρήστες.

Το XLOOKUP είναι πιο ισχυρό από το INDEX / MATCH και πιο προσιτό από το VLOOKUP.

 

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS