ΑρχικήsecurityΆμεσα Update οι χρήστες Windows 10. Εντοπίστηκαν κρίσιμες ευπάθειες!

Άμεσα Update οι χρήστες Windows 10. Εντοπίστηκαν κρίσιμες ευπάθειες!

Η Microsoft προειδοποιεί τους χρήστες των Windows 10 να ενημερώσουν αμέσως το λειτουργικό τους σύστημα εξαιτίας δύο κρίσιμων ευπαθειών.

Windows 10

Η εταιρεία δήλωσε ότι τα τρωτά σημεία είναι δυνητικά “wormable”, που σημαίνει ότι οι μολυσμένοι υπολογιστές ενδέχεται να διαδώσουν ιούς και κακόβουλο λογισμικό χωρίς καμία ενέργεια από μέρους του χρήστη.

Υπάρχουν “εκατοντάδες εκατομμύρια ευάλωτοι υπολογιστές”, δήλωσε ο Simon Pope, Διευθυντής του Incident Response της Microsoft, σε μια πρόσφατη δημοσίευσή του.

«Είναι σημαντικό τα εμπλεκόμενα συστήματα να διορθωθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, λόγω των αυξημένων κινδύνων που σχετίζονται με τα τρωτά σημεία. Τις νέες ενημερώσεις μπορείτε να τις βρείτε στο Microsoft Security Update Guide

Οι χρήστες των Windows 10 που έχουν ενεργοποιήσει τις αυτόματες ενημερώσεις έχουν ήδη προστατευτεί. Για όσους ενημερώνονται με μη αυτόματο τρόπο, μπορούν να κάνουν κλικ στο κουμπί αναζήτησης και να πληκτρολογήσουν “Windows Update” για να αποκτήσουν πρόσβαση στο update tool.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν επηρεάζονται άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως τα Windows XP.

Τα Windows 10 είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, σύμφωνα με το Net Marketshare. Η Microsoft εκτιμά ότι πάνω από 800 εκατομμύρια συσκευές εκτελούν τα Windows 10.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS