Αρχικήsecurity5 σημάδια στο κινητό που αποδεικνύουν ότι είναι παραβιασμένο

5 σημάδια στο κινητό που αποδεικνύουν ότι είναι παραβιασμένο

Πλέον, με τη χρήση των smartphones, κάθε ουσιώδης λεπτομέρεια για τη ζωή μας αποθηκεύεται online και γίνεται εύκολος στόχος για τους hackers. Μερικές φορές, δεν έχουμε ιδέα ότι το κινητό μας έχει παραβιαστεί.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικούς πιθανούς τρόπους παραβίασης της συσκευής σας, πως να την εντοπίσετε και πως να προφυλαχτείτε.

κινητό

 Το φαινόμενο του hacking

Καθώς η τεχνολογία προχωρά, γίνεται όλο και λιγότερο ασφαλής. Οι hackers βρίσκουν νέους τρόπους για να παρακάμψουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και μερικοί από αυτούς είναι τόσο καλοί που δεν θα καταλάβετε πότε ότι σας παραβίασαν ένα κινητό. Μπορούν να λειτουργούν από οπουδήποτε στον κόσμο.

Ένα απλό τέχνασμα

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μπείτε στο τηλέφωνο ενός ατόμου είναι να εγκαταστήσετε κατά λάθος μια εφαρμογή κατασκοπείας. Όποιος είναι αρκετά κοντά σας και έχει χειριστεί το τηλέφωνό σας μπορεί να το κάνει. Για τους hackers που το κάνουν απομακρυσμένα, η ευκαιρία δίνεται όταν η σύνδεσή σας στο διαδίκτυο δεν είναι εξασφαλισμένη, παρέχοντας έτσι ένα λιμάνι εισόδου.

κινητό

Χρησιμοποιώντας διαφορετικά καλώδια

Ενώ είναι βολικό να δανειστείτε ένα καλώδιο από κάποιον όταν ξεχνάτε το δικό σας φορτιστή, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με τις τυχαίες συσκευές που συνδέετε στο κινητό σας. Χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να εγκατασταθεί μια συσκευή hacking σε ένα καλώδιο φόρτισης. Οι hackers γνωρίζουν πολύ καλά αυτή την τεχνική.

Μηνύματα

Τα μηνύματα και οι κλήσεις από παράξενους αριθμούς είναι κάτι που έχει συμβεί σε πολλούς από εμάς. Μην δίνετε ποτέ καμία πληροφορία όταν οι άνθρωποι ζητούν οικονομικά στοιχεία ή κλειδιά ασφαλείας. Επικοινωνήστε με τα επίσημα γραφεία βοήθειας των τραπεζών και των παρόχων υπηρεσιών σας, ώστε να μπορείτε να προστατευθείτε εάν έχετε χακαριστεί.

Διεθνές πρωτόκολλο

Ένας καλός hacker θα μπορεί να μάθει κάθε λεπτομέρεια για τη ζωή σας. Τίποτα δεν θα παραμείνει μυστικό. Οι εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο έχουν προειδοποιήσει τις κυβερνήσεις και το κοινό ότι το SS7 signal μπορεί να παραβιαστεί και οι hackers μπορούν να ακούσουν τις κλήσεις σας και να διαβάσουν τα μηνύματα σας ακόμα κι αν όλα είναι κρυπτογραφημένα.

Έχετε χακαριστεί;

  1. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξετε είναι η μπαταρία σας. Το τηλέφωνο χάνει ενέργεια πολύ πιο γρήγορα από το συνηθισμένο; Συνεχίζει να το κάνει ακόμα και κατά τη φόρτιση; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μια εφαρμογή κατασκοπείας που λειτουργεί συνεχώς και εξαντλεί τη συσκευή σας.
  2. Το επόμενο πράγμα με το οποίο πρέπει να είστε προσεκτικοί είναι εάν το τηλέφωνό σας επανεκκινείται τυχαία, ανοίγει εφαρμογές ή αρχίζει να καλεί τους ανθρώπους.
  3. Μια αλλαγή στη θερμοκρασία του τηλεφώνου σας μπορεί επίσης να οφείλεται σε hacker. Το τηλέφωνό σας θα ζεσταθεί πολύ εύκολα.
  4. Επίσης, ελέγξτε τα αρχεία καταγραφής κλήσεων για να δείτε αν υπάρχουν αριθμοί που δεν θυμάστε να καλείτε.
  5. Οι εφαρμογές που ανοίγουν από μόνες τους μπορεί να οφείλονται στον hacker.

 Προστατεύστε το εαυτό σας

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου:

  1. Πρώτα, χρησιμοποιήστε πάντα το δικό σας καλώδιο φόρτισης.
  2. Ποτέ μην κατεβάζετε ένα περίεργο αρχείο αν δεν ξέρετε τι είναι και από ποιον είναι.
  3. Προσπαθήστε να μην χρησιμοποιείτε ανοιχτές συνδέσεις WiFi σε δημόσιους χώρους.
  4. Επενδύστε σε αξιόπιστο λογισμικό προστασίας από ιούς για να διατηρήσετε τη συσκευή σας ασφαλή.
  5. Βεβαιωθείτε ότι το τηλέφωνό σας διαθέτει όλες τις τελευταίες ενημερώσεις από την εταιρεία.
  6. Βεβαιωθείτε ότι οι κωδικοί πρόσβασης είναι αρκετά περίπλοκοι.
  7. Τέλος, ποτέ μην κάνετε καμία οικονομική συναλλαγή σε ένα κινητό που δεν είναι δικό σας.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS