ΑρχικήinetΟ Edward Snowden αποκαλύπτει γιατί διέρρευσε μυστικά της NSA

Ο Edward Snowden αποκαλύπτει γιατί διέρρευσε μυστικά της NSA

Snowden

Ο πρώην πράκτορας της CIA και εργαζόμενος της NSA, Edward Snowden, ο οποίος διέρρευσε μυστικά έγγραφα της τελευταίας το 2013, έχει γράψει ένα βιβλίο, στο οποίο αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτές τις αποκαλύψεις και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.

Κι ενώ μέχρι τώρα έχουν κυκλοφορήσει πολλά βιβλία και ταινίες που βασίζονται σε αυτή την ιστορία, αυτό είναι ξεχωριστό, καθώς έχει γραφτεί από τον ίδιο τον Snowden.

Το βιβλίο με τίτλο “Permanent Record”, περιγράφει την ιστορία από την πλευρά του και τους λόγους που τον οδήγησαν να αποκαλύψει τα σχέδια της Αμερικανικής κυβέρνησης για μαζική παγκόσμια παρακολούθηση, συμπεριλαμβανομένων τηλεφωνικών κλήσεων, μηνυμάτων και emails.

Το βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 20 χώρες από τον εκδοτικό οίκο Macmillan, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο εκδοτικός οίκος δήλωσε ότι το εν λόγω αφήγημα θα «ταξιδέψει» τους αναγνώστες σε ένα μέρος όπου ο Snowden βοηθάει “ώστε να δημιουργηθεί ένα σύστημα μαζικής παρακολούθησης και έπειτα βιώνει μία κρίση συνείδησης που τον οδηγεί να αλλάξει γνώμη και να προσπαθήσει να το αποτρέψει”.

Εν τω μεταξύ ο Snowden δημοσίευσε ένα βίντεο στον λογαριασμό του στο Twitter, μέσω του οποίου ανακοινώνει το επερχόμενο βιβλίο του. Στο βίντεο, εκφράζει επίσης τη λύπη του για το γεγονός ότι εργάστηκε κάποτε για την αμερικανική κυβέρνηση.

Αφού έφυγε από το Honk Kong το 2012, όταν αποκάλυψε τις πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα μυστικά της Αμερικανικής κυβέρνησης στους δημοσιογράφους, ο Edward Snowden τώρα κατοικεί στη Μόσχα της Ρωσίας, όπου του έχει χορηγηθεί άσυλο από τη χώρα και μέχρι σήμερα διαθέτει Visa που του επιτρέπει να παραμείνει στη χώρα μέχρι το 2020. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει προσπαθήσει βέβαια να εκδώσει το Snowden όλον αυτόν τον καιρό, για να τον δικάσει για προδοσία και παραβιάσεις του νόμου περί κατασκοπείας.

“Ο Edward Snowden αποφάσισε σε ηλικία 29 ετών να εγκαταλείψει ολόκληρο το μέλλον του για το καλό της χώρας του”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Macmillan, John Sargent. “Έδειξε τεράστιο θάρρος για να το κάνει και είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η δική του είναι μία απίστευτη Αμερικάνικη ιστορία”.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS