ΑρχικήinetGoogle Maps: Θα προβλέπει πόσο κόσμο θα έχει το λεωφορείο ή το...

Google Maps: Θα προβλέπει πόσο κόσμο θα έχει το λεωφορείο ή το τρένο

Google Το Google Maps θα γίνει ακόμα πιο χρήσιμο για τους ανθρώπους, που μετακινούνται με μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Google ανακοίνωσε κάποιες νέες ενημερώσεις για την εφαρμογή της. Η μία θα ενημερώνει τον κόσμο για την καθυστέρηση των λεωφορείων στις πόλεις, σε πραγματικό χρόνο, και άλλη θα ενημερώνει για το πόσο γεμάτο είναι το λεωφορείο, το τρένο ή το μετρό.

Η δεύτερη ενημέρωση είναι αρκετά ενδιαφέρουσα, καθώς πρόκειται για μια νέα τεχνική πρόβλεψης, πάνω στην οποία η Google εργάζεται για περισσότερο από μισό χρόνο. Ήδη από τον Οκτώβριο, η εταιρεία ζητούσε από τους χρήστες πληροφορίες σχετικά με τα μέσα μεταφοράς. Ρωτούσε, για παράδειγμα ποιες ήταν οι ώρες αιχμής, πόσες θέσεις ήταν διαθέσιμες, ποιες γραμμές έχουν περισσότερο κόσμο και άλλα.

Όλες αυτές οι πληροφορίες χρησιμοποιήθηκαν από την εταιρεία και δημιουργήθηκε μια τεχνική πρόβλεψης, η οποία επιτρέπει στους επιβάτες να ξέρουν εκ των προτέρων πόσο γεμάτο θα είναι το λεωφορείο ή το μετρό, που θα πάρουν.

Χρησιμοποίησε, επίσης, αυτά τα δεδομένα για να δημιουργήσει αξιολογήσεις για τις διαδρομές και τις στάσεις, που έχουν περισσότερο κόσμο.

Δεν είναι η πρώτη φορά, που η Google έχει χρησιμοποιήσει δεδομένα από τους Χάρτες για να κάνει προβλέψεις για το πλήθος. Η εταιρεία έχει εισαγάγει παρόμοια χαρακτηριστικά για την πρόβλεψη του πλήθους σε εστιατόρια και καταστήματα.

Η άλλη ενημέρωση,  που έκανε η Google, είναι η δυνατότητα ενημέρωσης των επιβατών για τις καθυστερήσεις, που μπορεί να υπάρχουν στα λεωφορεία.

Το χαρακτηριστικό αυτό είχε εισαχθεί από το Δεκέμβριο του 2017, αλλά αυτά τα δεδομένα δεν ήταν διαθέσιμα σε όλες τις πόλεις. Τώρα, η Google με τη νέα ενημέρωση, προσφέρει αυτή τη δυνατότητα σε όλους.

Για να κάνει τις προβλέψεις της, η Google χρησιμοποιεί πληροφορίες από τα δρομολόγια των λεωφορείων και τα δεδομένα, που συλλέγει από τους χρήστες. Με τις νέες ενημερώσεις, η εταιρεία μετατρέπει το Google Maps σε ένα ισχυρό εργαλείο για την κατανόηση της μετακίνησης των ανθρώπων. Ωστόσο, πολλοί χρήστες μπορεί να μην γνωρίζουν ότι συμμετέχουν σε αυτήν την κοινή χρήση δεδομένων από προεπιλογή. Μπορεί να νομίσουν ότι τα δεδομένα προέρχονται από άλλες πηγές, ενώ στην πραγματικότητα προέρχονται από την εφαρμογή, που είναι εγκατεστημένη στο κινητό τους.

Παρ’ όλα αυτά πρόκειται για ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο, το οποίο θα δείχνει πότε υπάρχει καθυστέρηση και τι κόσμο θα συναντήσουν, έτσι ώστε να προσαρμόσουν το πρόγραμμα τους, με βάση αυτές τις πληροφορίες.

Η Google ανακοίνωσε ότι οι νέες λειτουργίες του Google Maps θα είναι διαθέσιμες σε περίπου 200 πόλεις σε όλο τον κόσμο, τόσο σε Android όσο και σε iOS.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS