ΑρχικήsecurityRadiohead: Στα χέρια των hackers ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις

Radiohead: Στα χέρια των hackers ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις

Radiohead: Πως σταματάτε έναν hacker από την κλοπή των αρχείων σας που κοστίζουν, μάλιστα, μια περιουσία; Αρχεία που χιλιάδες άνθρωποι θα ήθελαν να αποκτήσουν.

Πολύ εύκολο. Ανεβάζετε στο διαδίκτυο τα αρχεία σας πριν το κάνουν οι κακόβουλοι χρήστες.

Αυτή είναι η κατάσταση που αντιμετωπίζει η διάσημη μπάντα, Radiohead, οι οποίοι δέχονται εκβιασμούς από hackers που έκλεψαν ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις και εναλλακτικές λήψεις κατά την παραγωγή του κλασσικού άλμπουμ της μπάντας OK Computer το 1997.

Radiohead

Ο βασικός τραγουδιστής των RadioHead, Thom Yorke, υποστήριξε ότι ετοιμάζεται ένα  limited release των ηχογραφήσεων στο Bandcamp για την ενίσχυση του διεθνούς επαναστατικού κινήματος Extinction Rebellion.

Ο κιθαρίστας Jonny Greenwood επιβεβαίωσε τι είχε συμβεί στο Twitter:

Δεχτήκαμε hacking επίθεση την περασμένη εβδομάδα – κάποιος έκλεψε το minidisk archive  του Thom από την εποχή του ΟΚ Computer και ζήτησε 150.000 δολάρια για λύτρα.

Έτσι, αντί να διαμαρτυρηθούμε, κυκλοφορούμε όλες τις 18 ώρες στο Bandcamp για να βοηθήσουμε το Extinction Rebellion. Μόνο για τις επόμενες 18 ημέρες. Έτσι για £ 18 μπορείτε να μάθετε αν θα έπρεπε να είχαμε πληρώσει αυτά τα λύτρα.

Ποτέ δεν προοριζόταν για δημόσια κυκλοφορία, αλλά ίσως ορισμένοι από εσάς το βρείτε ενδιαφέρον.

Οι οπαδοί των Radiohead που ενδιαφέρονται για την προϊστορία της μπάντας θα είναι αναμφισβήτητα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η hacking επίθεση εξελίχθηκε προς όφελός τους. Φυσικά, για να απολαύσετε πραγματικά τις ηχογραφήσεις με αυθεντικό τρόπο, θα πρέπει να αντιγράψετε τα κομμάτια σε υψηλής πιστότητας FLAC downloads από κασέτα C90.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS