ΑρχικήbusinessCEO του Youtube απολογείται για τα σχόλια προς την LGBTQ κοινότητα

CEO του Youtube απολογείται για τα σχόλια προς την LGBTQ κοινότητα

Προ λίγων ημερών, ένας κωμικός και σχολιαστής, ο Steven Crowder έκανε κάποια σχόλια στην εκπομπή του, εις βάρος του παρουσιαστή Carlos Maza. Τα σχόλια αυτά, που επαναλήφθησαν σε αρκετές εκπομπές του Crowder ήταν ομοφοβικής φύσεως και εντελώς στοχευμένα στον Maza.

Για προφανής λόγους ο Maza, θέλοντας αυτά τα σχόλια να σταματήσουν και να πάρει θέση στο ζήτημα η πλατφόρμα του YouTube κοινοποίησε μέσω Twitter ένα βίντεο που εμπεριείχε πολλά από τα ομολογουμένως ομοφοβικά σχόλια. Η απάντηση του YouTube μέσω Twitter δεν ήταν η αναμενόμενη. Η πλατφόρμα αναφορικά με το περιστατικό ανέφερε, ότι δεν συμφωνεί με τις δηλώσεις που έκανε ο Crowder, παρόλα αυτά το περιεχόμενό του δεν παραβιάζει την πολιτική της εταιρείας. Η απάντηση αυτή, οδήγησε σε μαζική κατακραυγή από δημιουργούς του YouTube, κριτικούς, ακόμη και από τους υπαλλήλους της Google, που υπέγραψαν μια αναφορά κατά της απόφασης του YouTube.

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε, ζητήθηκε από τη διευθύνων σύμβουλο του YouTube Susan Wojcicki, να δώσει μια απάντηση που θα ικανοποιεί το κοινό και θα ισορροπήσει την κατάσταση.

YouTube

Η ίδια είπε αναφορικά τα ακόλουθα:

Πραγματικά, προσωπικά λυπάμαι πολύ. Το YouTube ήταν πάντα σπίτι τόσων δημιουργών LGBTQ και γι ‘αυτό ήταν τόσο συναισθηματικό. Παρόλο που ήταν μια δύσκολη απόφαση, ήταν πιο δύσκολο να προέρχεται από εμάς. Και παρόλο που πήραμε αυτή την απόφαση, έχουμε τόσους πολλούς ανθρώπους από την κοινότητα LGBTQ. Θέλαμε πάντα να υποστηρίζουμε ανοιχτά αυτήν την κοινότητα. Απλώς από πολιτική άποψη πρέπει να είμαστε συνεπείς – αν καταργήσουμε αυτό το περιεχόμενο, οφείλουμε να καταργήσουμε πολλά άλλα.”

Ακόμα και μετά την απόφαση και την απάντηση της Wojcicki, η ομάδα του YouTube αποφάσισε, ότι το περιεχόμενο του Crowder δεν ήταν κατάλληλο για δημιουργία εσόδων. Έτσι σταμάτησε να προβάλλει διαφημίσεις στο κανάλι του.

Σε ένα βίντεο που ακολούθησε από τον Crowder σχετικά με την κατάσταση, δήλωσε ότι τα βίντεο του σπάνια είχαν διαφημίσεις γιατί το περιεχόμενό τους ήταν αμφιλεγόμενο.

Το γεγονός, δεν ικανοποίησε καθόλου τον Maza, αφού όπως υποστήριξε, μέσω της κατάστασης αυτής ο Crowder χαίρει της δημοσιότητας που τον βοηθάει να πουλήσει τα merch του και να βγάζει έτσι χρήματα.

Παρόλα αυτά, το YouTube επιδιώκει να επανεκτιμήσει τις πολιτικές αναφορικά με τις παρενοχλήσεις. Όταν η Wojcicki ρωτήθηκε αν αυτό ήταν κάτι που μπορούσε να αντιμετωπίσει το YouTube, υποστήριξε ότι υπάρχει περιθώριο βελτίωσης, αλλά η πλατφόρμα έχει προχωρήσει πολύ.

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS