ΑρχικήsecurityΤο Facebook διαγράφει και άλλα ψεύτικα accounts Ιρανών

Το Facebook διαγράφει και άλλα ψεύτικα accounts Ιρανών

Facebook:  Ερευνητές της εταιρείας FireEye απέδειξαν ότι μια καμπάνια, που γινόταν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ήταν πλαστή. Αυτό συνέβη τον Αύγουστο και αφορούσε ένα δίκτυο που συνδεόταν με το Ιράν. Με αφορμή αυτό, η εταιρεία δημοσίευσε τις μεθόδους παραπλάνησης που χρησιμοποιούνται στα μέσα για να προωθήσουν Ιρανικά ενδιαφέροντα.

Έτσι πολλές ψεύτικες σελίδες, λογαριασμοί και ομάδες του Facebook έκλεισαν, καθώς και κάποιοι λογαριασμοί του Instagram. H δραστηριότητα αυτή φαίνεται ότι προέρχονταν από το Ιράν.

Η έρευνα της FireEye εστίαζε σε λογαριασμούς Twitter ενός αγγλόφωνου δικτύου, που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στον Απρίλιο του 2018 και τον Μάρτιο του 2019. Το Twitter κατέβασε 2.800 λογαριασμούς, οι οποίοι συσχετίζονταν με αυτό το δίκτυο της ψεύτικης πληροφόρησης και όλοι προέρχονταν από το Ιράν.

Facebook

H FireEye τόνισε ότι τα στοιχεία που ανακάλυψε δεν προέρχονται από την Ιρανική κυβέρνηση αλλά από ομάδες που σχετίζονται με Ιρανικά ενδιαφέροντα. Το Facebook, από την πλευρά του, δεν κατονόμασε ποιοι βρίσκονταν πίσω από τους λογαριασμούς και τις σελίδες που εντόπισε, ούτε τα κίνητρα τους.

Οι δύο εταιρείες παρακολουθούν τους χρήστες που μιμούνται δημοσιογράφους και προωθούν παράλληλα προοδευτικά και συντηρητικά νέα τα οποία και δημοσιεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ. Τα νέα αυτά είναι κυρίως εναντίον του Ισραήλ, υπέρ των πυρηνικών του Ιράν και καταδικαστικά για τον πρόεδρο των Ηνωμένων πολιτειών, Donald Trump. Παράλληλα, βέβαια, προωθούν και τελείως αντιφατικά άρθρα, υπέρ του Trump με απώτερο σκοπό να αποκτήσουν κι άλλους ακολούθους, να μην είναι προβλέψιμοι και να προκαλέσουν χάος.

Όπως είπε και ο Lee Foster ο οποίος ηγείται της ομάδας πληροφοριών της FireEye : «Η τεράστια ποικιλία των τακτικών που ακολουθούν είναι ανησυχητική. Το όλο πρόβλημα των επιρροών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε συλλογικά

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS