ΑρχικήinetΤο SecNews σας προσκαλεί στο 9ο Infocom Mobile & Connected World Συνέδριο

Το SecNews σας προσκαλεί στο 9ο Infocom Mobile & Connected World Συνέδριο

Το SecNews σας προσκαλεί στο 9ο Infocom Mobile  & Connected World που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουνίου 2019 στο Divani Caravel Hotel. Μην το χάσετε!

Μόλις ένα χρόνο πριν, η υλοποίηση δικτύων 5G στην Ελλάδα, φάνταζε αρκετά μακρινή και οι περισσότεροι παράγοντες της αγοράς, έβλεπαν ως προτεραιότητα την κεφαλαιοποίηση του 4G. Όμως, ο αγώνας δρόμου έχει ήδη ξεκινήσει και οι πιέσεις από τον ανταγωνισμό δεν αφήνουν περιθώρια για χαλαρότητα. Έτσι στο φετινό 9ο Συνέδριο Mobile & Connected World, το κεντρικό μας θέμα θα είναι το 5G. Οι υποδομές, η μετάβαση, οι εφαρμογές και η εξέλιξη της κοινωνίας μέσω της 5ης τηλεπικοινωνιακής επανάστασης, θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο και θα παρουσιαστούν οι προτάσεις κατασκευαστών και παρόχων για την επόμενη μέρα των ασύρματων επικοινωνιών.

Infocom Mobile

1η Ενότητα: Infrastructure – Building the 5G Network

First things first, όπως θα έλεγαν και οι Αγγλοσάξονες και όπως είναι φυσικό η πρώτη ενότητα του Infocom Mobile  & Connected World Συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στις υποδομές που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του 5G. Οι κατασκευαστές και πάροχοι εξοπλισμού, θα δείξουν τις τεχνολογίες για τη μετάβαση στη νέα γενιά, την ίδια στιγμή που οι εταιρίες τηλεπικοινωνιών έχουν ως βασικό στόχο να κρατήσουν υγιή τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Το κύριο ενδιαφέρον λοιπόν θα είναι η βέλτιστη ισορροπία κόστους απόδοσης, σε μία νέα αγορά όπου ο δεύτερος συντελεστής της εξίσωσης δεν είναι ακόμη γνωστός.

Η λέξη κλειδί που όλοι περιμένουν να ακούσουν είναι η επέκταση των δυνατοτήτων των υφιστάμενων υποδομών και πως θα υπάρχει ένα πλάνο “invest as you grow”.

Αν και οι τρεις τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι, έχουν μπει στο παιχνίδι των πιλοτικών εφαρμογών 5G, η εμπορική εφαρμογή περνάει μέσα από το ρυθμιστικό πλαίσιο και φυσικά από ένα ακόμη διαγωνισμό εκχώρησης φάσματος. Θα επικρατήσουν άραγε οι πιο λογικές φωνές που ζητούν από την πολιτεία να μην εφαρμόσει την γνωστή εισπρακτική πολιτική απέναντι στους παρόχους;

Έτσι, στο τέλος αυτής της ενότητας, έχοντας ακούσει τις προτάσεις των τεχνολογικών παρόχων και τη θέση του ρυθμιστή, θα έχουμε πλέον μία αίσθηση για το αρχικό κόστος των υποδομών και τις αναμενόμενες τιμολογιακές πολιτικές.

 

2η Ενότητα: Economy – Building the 5G products

Μπορεί οι αρχικές υποδομές και το κόστος του φάσματος να καθορίζουν τα κόστη, αλλά η απόσβεση των επενδύσεων και η μελλοντική κερδοφορία, έρχεται από τις εφαρμογές.

Πολύς λόγος γίνεται για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση και την Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά τα μεγάλα οικοσυστήματα, αποτελούνται από επιμέρους εφαρμογές που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν με τρόπους που ακόμη ανακαλύπτουμε, ενώ φυσικά παράγουν αξία, τόσο για τον πάροχο, όσο και για τον καταναλωτή.

Στο 9ο Infocom Mobile & Connected World, θα δούμε αρκετές από τις προτάσεις που θα αξιοποιούν τα δίκτυα 5G. Δεν θα σταματήσουμε όμως εδώ, αλλά θα προσπαθήσουμε σε κάθε εφαρμογή και τεχνολογία που θα παρουσιάζεται, να βρούμε και με ποιον τρόπο θα συμμετέχει στο συνδεδεμένο οικοσύστημα και φυσικά στην νέα Οικονομία.

Βέβαια, δεν θα είναι μόνο νέες εφαρμογές αυτές που θα δουν το φως μέσα από δίκτυα 5G, αλλά η εξέλιξη υπαρχόντων θα είναι αυτή που θα αυξήσει την προστιθέμενη αξία για πολίτες και επιχειρήσεις.

Και μιλώντας για πολίτες και επιχειρήσεις, φτάνουμε στον πυρήνα κάθε οικοσυστήματος, που δεν είναι άλλος από τη ζήτηση. Άραγε γνωρίζουμε αν και κατά πόσο θα αλλάξει η καθημερινότητά μας σαν καταναλωτές και εργαζόμενοι με την υιοθέτηση εφαρμογών και τεχνολογιών 5G. Είμαστε ενημερωμένοι για το ποιες είναι οι εξελίξεις αλλά και οι ανατροπές που θα περιμέναμε, αλλά  και πόσο πρόθυμοι είμαστε για να τις υιοθετήσουμε;

 

3η Ενότητα: Smart Cities – Building the 5G Society

Η 5η γενιά των ασύρματων δικτύων δίνει άλλη ώθηση στην διακίνηση των δεδομένων μεταξύ των μηχανών, αφού η ταχύτητα απόκρισης είναι σχεδόν ακαριαία. Χάρη σε αυτό το χαρακτηριστικό μπορούμε πραγματικά να κάνουμε πραγματικότητα το “everything connected”. Θα μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε ένα πραγματικό οικοσύστημα ικανό να ξεπεράσει το περιβάλλον του smartphone, αποκαλύπτοντας το κομμάτι του παζλ για την οικοδόμηση αληθινών έξυπνων πόλεων.

Η τεχνολογία 5G θα αποτελέσει βασικό παράγοντα για την ταυτόχρονη σύνδεση εκατομμυρίων συσκευών σε ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένες περιοχές. Επιπλέον, θα επιτρέψει την επικοινωνία μεταξύ αυτών των συσκευών, δημιουργώντας άπειρα σενάρια αλληλεπίδρασης. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα γι ‘αυτό. Με την τεχνολογία 5G οι συνδέσεις Car2Car θα μπορούσαν να είναι όλο και πιο αποδοτικές και ασφαλείς, επιτρέποντας συνεπώς την τροφοδοσία σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συνθήκες κυκλοφορίας ή τα ατυχήματα.

Και φυσικά τα δίκτυα 5ης γενιάς ήρθαν για να αλλάξουν τα πάντα στη διαχείριση των δικτύων κοινής ωφελείας, που η ταχύτητα προσαρμογής και αντίδρασης σε βλάβες και μεταβολές της ζήτησης, αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την αποτελεσματικότητα και την οικονομικότερη διαχείριση των πόρων.

Τέλος, ένα ενοποιημένο περιβάλλον πληροφοριών στην πράξη οδηγεί στην αναπαραγωγή μίας πλήρους εικονικής πραγματικότητας, που θα μπορεί να ενσωματώνει κάθε είδους πληροφορία η οποία που θα χρειαζόταν να προβληθεί ή να διαχειριστεί.

Τότε ουσιαστικά θα έχουμε μία κοινωνία 5ης γενιάς και θα μιλάμε για μία μίξη πραγματικότητας και αναπαράστασής της.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS