Τετάρτη, 8 Απριλίου, 10:05
Αρχική security The Pentagon: Εκπαιδεύει τον κυβερνοστρατό για παγκόσμιο πόλεμο σε ερημωμένο νησί!

The Pentagon: Εκπαιδεύει τον κυβερνοστρατό για παγκόσμιο πόλεμο σε ερημωμένο νησί!

The Pentagon: Ελάχιστοι έχουν πρόσβαση στο Plum Island στο οποίο βρίσκεται ένα μυστικό υποκατάστημα της αμερικανικής κυβέρνησης και εκτελεί ασκήσεις για να προετοιμαστεί για έναν ολοκληρωμένο πόλεμο στον κυβερνοχώρο.

Το νησί ανήκει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και είναι σε μεγάλο βαθμό ερημωμένο. Τα κυριότερα αξιοθέατα είναι ένας φάρος και ένα κέντρο που μελετά τις ασθένειες των ζώων.

The Pentagon

Είναι, επίσης, η τελεία τοποθεσία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ για να εκπονήσει ψεύτικες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.

Κάθε έξι μήνες, ο οργανισμός Defense Advanced Research Projects (DARPA) – μέρος του Πενταγώνου (The Pentagon) – πραγματοποιεί δρομολόγια με εμπειρογνώμονες που εργάζονται πάνω στο συγκεκριμένο project.

Η άσκηση τους προετοιμάζει για το χειρότερο σενάριο: εάν οι hackers καταφέρουν να παραβιάσουν το ηλεκτρικό σύστημα των ΗΠΑ εκτός σύνδεσης.

Στην Ουκρανία οι άνθρωποι έχουν ήδη δει τις συνέπειες μιας τέτοιας επίθεσης. Οι hackers ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται στο σκοτάδι όταν έθεσαν σε κίνδυνο τμήματα του ηλεκτρικού δικτύου το 2015 και το 2016.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν τη Ρωσία, η οποία είχε καταλάβει την Κριμαία λίγο πριν.

Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη δεχθεί επίθεση στο δίκτυο. Ωστόσο, το FBI και το DHS προειδοποίησαν ότι οι ρώσοι hackers κατά το παρελθόν κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε άλλες κρίσιμες υποδομές, όπως ο τομέας της ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας.

Ο Walter Weiss, διευθυντής του προγράμματος που επιβλέπει τις ασκήσεις DARPA, είπε στο Business Insider ότι η ομάδα του είναι μία από τις πολλές που μελετά πώς να υπερασπιστεί το δίκτυο.

«Αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε είναι ότι ξεκινάμε από την υπόθεση ότι μια επίθεση θα είναι επιτυχής», είπε ο Weiss.

«Αυτό που μας φοβίζει είναι ότι μόλις χαθεί το δίκτυο είναι δύσκολο να το επαναφέρουμε… Και πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια μιας επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις συσκευές που χρειάζονται για την επαναφορά».

Χωρίς ηλεκτρική ενέργεια, οι ειδικοί δεν μπορούν να υπολογίζουν στο φως, την τηλεφωνική υπηρεσία ή την πρόσβαση στα δίκτυα υπολογιστών που χρειάζονται για να επανεκκινήσουν το δίκτυο. Η μόνη πηγή ενέργειας τους είναι οι παλιομοδίτικες γεννήτριες που πρέπει να ανανεώνονται συνεχώς.

Αυτό σημαίνει ότι οι ειδικοί δεν μπορούν να επικεντρωθούν αποκλειστικά στην καταπολέμηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο επειδή το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής τους βρίσκεται σε άλλα πράγματα.

Χωρίς την δυνατότητα επικοινωνίας, το ελάχιστο λάθος μπορεί να κοστίσει πολλά στην ομάδα.

Η πρακτική άσκηση στο Plum Island είναι χρήσιμη επειδή μιμείται τον συνδυασμό απομόνωσης και παράλληλων επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Με την άσκηση, η DARPA ελπίζει να μειώσει την αλληλεξάρτηση των διαφορετικών ομάδων, καθώς θα είναι δύσκολο να συντονιστούν. Όσο λιγότερο χρόνο χρειάζονται στην επικοινωνία, τόσο πιο γρήγορα μπορούν να αντιμετωπίσουν μια επίθεση.

Ειδικά σε μια ανεπτυγμένη χώρα όπως οι ΗΠΑ, κάθε πτυχή που οι πολίτες θεωρούν βασική ανάγκη θα επηρεαστεί, όπως το φως, η τηλεπικοινωνία, το τρεχούμενο νερό και η μεταφορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

LIVE NEWS

Ψεύτικα Zoom installers χρησιμοποιούνται για τη διανομή malware

Οι εγκληματίες στον κυβερνοχώρο εκμεταλλεύονται την αυξημένη δημοτικότητα της υπηρεσίας τηλεδιασκέψεων Zoom για τη διανομή installers που...

Call of Duty Mobile: Το season 5 φέρνει νέα όπλα και modes !

Το Call of Duty Mobile, ένα από τα πιο γνωστά battle royale παιχνίδια, μόλις ανακοίνωσε νέο season...

80% των Microsoft Exchange Servers δεν έχει λάβει patch για κρίσιμο σφάλμα!

Η Microsoft διόρθωσε πρόσφατα ένα κρίσιμο σφάλμα εκτέλεσης απομακρυσμένου κώδικα στον Microsoft Exchange Server. Αυτό το σφάλμα επιτρέπει σε χάκερς να χρησιμοποιήσουν...

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο

Καραντίνα hack: Ανακαλύψτε νέους τρόπους διασκέδασης στο διαδίκτυο-Η πανδημία του κορονοϊού έχει αναγκάσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να παραμείνουν κλειδωμένοι...

Πως να κατεβάσετε δωρεάν (download) μια ταινία;

Ακολουθεί οδηγός για το πως να κατεβάσετε μια ταινία δωρεάν (download) στον υπολογιστή ή στο κινητό σας χρησιμοποιώντας υπηρεσίες on-demand, δωρεάν site...

WhatsApp: Περιορίζει την προώθηση μηνυμάτων λόγω παραπληροφόρησης για τον COVID-19

Η εφαρμογή του WhatsApp έθεσε περιορισμούς στη μαζική προώθηση μηνυμάτων, σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την παραπληροφόρηση. Αυτό συνδέεται με το γεγονός...

Parallels Desktop 15: Εγκατάσταση των Windows 10 σε macOS

Υπάρχουν μερικοί τρόποι να εγκαταστήσετε Windows 10 σε Macbook. Οι πιο γνωστοί τρόποι χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο εργαλείο...

Άντρας συνελήφθη από τη Europol για εξαπάτηση φαρμακευτικής εταιρείας

Ένας άνδρας, συνελήφθη από τη Europol καθώς προσπάθησε να ξεπλύνει χρήματα που προέρχονταν από μία απάτη μέσω...

Το Linux και το σύστημα αρχείων exFAT της Microsoft: Η ιστορία μέχρι στιγμής

Η οικειότητα μεταξύ της Microsoft και του Linux Open Source δεν είναι πλέον κρυφή. Παρόλο που η συμμετοχή μπορεί να φαίνεται περισσότερο...

Ιαπωνία: Μαθητές φτιάχνουν την δική τους τελετή αποφοίτησης στο Minecraft ενόψει του COVID-19

Με την πανδημία του Κορωνοϊού COVID-19 να πλήττει χώρες σε όλο τον κόσμο, οι κυβερνήσεις έχουν λάβει μεγάλο αριθμό μέτρων, σε μία...