ΑρχικήsecurityΗ AMSA προειδοποιεί τους χρήστες για τηλεφωνικές απάτες

Η AMSA προειδοποιεί τους χρήστες για τηλεφωνικές απάτες

Η AMSA προειδοποίησε ότι έχει λάβει αναφορές ότι ο τηλεφωνικός αριθμός της έχει χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση απατών μέσω τηλεφωνικών κλήσεων. Όταν απαντηθεί η κλήση, ακούγεται μια φωνή που παράγεται από υπολογιστή, η φωνή ισχυρίζεται ότι είναι από την Αυστραλιανή Φορολογική Υπηρεσία (AMSA).

AMSA

Η Αυστραλιανή Φορολογική Υπηρεσία δήλωσε ότι εάν κάποιος λάβει μια αυτοματοποιημένη κλήση που προσποιείται ότι είναι από την AMSA, είναι απάτη, καθώς η AMSA δεν χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένη κλήση.

“Δεν χρησιμοποιούμε αυτοματοποιημένες ή κλήσεις που παράγονται από υπολογιστή σε καμία περίπτωση”  δήλωσε η AMSA.

Για το λόγο αυτό, παροτρύνει τους χρήστες να αναφέρουν τις απάτες στο Scamwatch στην Αυστραλιανή Επιτροπή Ανταγωνισμού και Καταναλωτών (ACCC).

Αυτό βοηθά την ACCC να προειδοποιεί τους ανθρώπους για τις τρέχουσες απάτες, να παρακολουθεί τις τάσεις και να διακόπτει τις απάτες όπου αυτό είναι δυνατό. Αν κάποιος θέλει να αναφέρει μια απάτη, θα πρέπει να περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με την απάτη, για παράδειγμα, ένα email ή ένα screenshot, οτιδήποτε θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο.

Επιπλέον, υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους οι απατεώνες μπορεί να προσπαθήσουν να επικοινωνήσουν με κάποιον, email, τηλεφωνικών κλήσεων και μηνύματα ή μέσω website και social media.

Απάτες μέσω Email

Αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων αντιγραφής με συνημμένα ή links που:

  • Μεταβαίνουν σε “fake login screens” ή ιστοσελίδες για να σας ξεγελάσουν να κάνετε λήψη κακόβουλου λογισμικού ή να του δώσετε τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Περιέχουν προγράμματα που καταγράφουν τις κινήσεις των πλήκτρων του υπολογιστή σας για να λάβουν τα προσωπικά σας στοιχεία ή τα credentials.

Απάτες μέσω τηλεφώνου

  • Χρησιμοποιώντας ψεύτικους τηλεφωνικούς αριθμούς που φαίνεται να προέρχονται από την Αυστραλία για να πραγματοποιούν και να λαμβάνουν τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα.
  • Αποστολή προ-εγγεγραμμένων φωνητικών μηνυμάτων σε άτομα που τους ζητούν να τους καλέσουν άμεσα.

Απάτες μέσω των Websites και των social media

  • Αποστολή ransomware (κακόβουλο λογισμικό) που σταματάει την λειτουργία του υπολογιστή σας μέχρι να πληρώσετε λύτρα
  • Παρακολούθηση των website ή “login pages” για να λάβουν τα προσωπικά σας στοιχεία.
  • Κατασκοπεύουν το δημόσιο προφίλ σας στα social media για να μάθουν για εσάς έτσι ώστε να μπορούν να αποδείξουν ότι είστε εσείς ή να σπάσουν τους κωδικούς πρόσβασης σας.
  • Δημοσίευση ή αποστολή διαφημίσεων εργασίας που σας ζητούν να δώσετε προσωπικά ή οικονομικά στοιχεία εκ των προτέρων.

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS