ΑρχικήsecurityAmazon: Πουλάει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία

Amazon: Πουλάει λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία

Το Amazon είναι γνωστό για τις ηλεκτρονικές αγορές. Μεταξύ των εκατοντάδων προϊόντων που θα βρείτε υπάρχει και λογισμικό αναγνώρισης προσώπου που πωλείται σε υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν ότι αυτό αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια της ιδιωτικής ζωής.

Η Αρχές έχουν, φυσικά, διαφορετική άποψη καθώς το λογισμικό τους λύνει τα χέρια δεδομένου ότι τις περισσότερες φορές μετά από μια εγκληματική πράξη η αστυνομία μπορεί να χρειαστεί ολόκληρες μέρες για να εντοπίσει έναν ύποπτο.

Η Ουάσιγκτον είναι από τους πρώτους που αρχίζει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου του Amazon για να επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.

Amazon

Το εργαλείο μπορεί να συγκρίνει φωτογραφίες παρακολούθησης ή άλλες εικόνες από μια σκηνή εγκλήματος, στη βάση δεδομένων του με 300.000 mugshots παρεχοντας αποτελέσματα σε δευτερόλεπτα.

Οι υποστηρικτές των πολιτικών ελευθεριών και οι ερευνητές AI στρέφοντα κατά του Amazon που παρέχει τέτοιου είδους λογισμικό αναγνώρισης προσώπου στην αστυνομία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κανένας δεν έχει εγγυηθεί για την εγκυρότητα και αξιοπιστία αυτού του λογισμικού, γεγονός που αντί να βοηθήσει το έργο της αστυνομίας μπορεί τελικά να το κάνει δυσκολότερο.

Προς απάντηση σε αυτή την αμφισβήτηση, εκπρόσωποι από τις Αρχές στη Ουάσιγκτον αναφέρουν ότι η τεχνολογία χρησιμοποιείται υπεύθυνα και κανείς δεν μπορεί ποτέ να συλληφθεί με βάση την αναγνώριση προσώπου, πάντοτε καταλήγει σε μια ανθρωπογενή απόφαση.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS