ΑρχικήsecurityΕ.Ε.: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επικινδυνότητα της Kaspersky

Ε.Ε.: Δεν υπάρχουν αποδείξεις για την επικινδυνότητα της Kaspersky

Kaspersky Τον Ιούνιο του 2018, είχε προκύψει ένα θέμα με τα προϊόντα της εταιρείας Kaspersky Lab. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχε εγκρίνει ένα ψήφισμα, το οποίο χαρακτήριζε το λογισμικό της εταιρείας ως “κακόβουλο”. Αυτός ο χαρακτηρισμός προέκυψε επειδή υπήρχαν υποθέσεις ότι η εταιρεία συνεργαζόταν με την Υπηρεσία Πληροφοριών της Ρωσίας.

Μάλιστα σε μια έκθεση σχετικά με τις διαδικτυακές απειλές και την άμυνα, ο Εσθονός ευρωβουλευτής εξωτερικών, ζήτησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας του λογισμικού της Kaspersky στα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η έκθεση ζητούσε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια συνολική αναθεώρηση του λογισμικού, του εξοπλισμού και των υποδομών, που χρησιμοποιούνται στα θεσμικά όργανα. Η σύσταση αυτή έγινε με σκοπό να απομακρυνθούν προγράμματα και συσκευές που μπορεί να είναι επικίνδυνα. Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε την απαγόρευση των προϊόντων της Kaspersky Lab, καθώς είχε χαρακτηριστεί ως επικίνδυνη λόγω κακόβουλου λογισμικού.

Οι Ευρωπαίοι ευρωβουλευτές ενέκριναν την πρόταση Α8-0189 / 2018, σύμφωνα με την οποία τα προϊόντα της εταιρείας θα ήταν απαγορευμένα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Λιθουανία) απαγόρευσαν τα προϊόντα της Kaspersky, μετά την κατηγορία ότι η εταιρεία εργαζόταν για λογαριασμό της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας.

Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαίωσε ότι δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα προϊόντα της Kaspersky Lab.

Για παράδειγμα η Γερμανία, η Γαλλία και το Βέλγιο δεν έχουν βρει κανένα πρόβλημα κατά τη χρήση των προϊόντων της εταιρείας.

Ο Gerolf Annemans, ευρωβουλευτής από το Βέλγιο, διεξήγαγε μια έρευνα τον Μάρτιο γι’ αυτό το θέμα. Ρώτησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αν υπάρχουν και άλλοι λόγοι που η Kaspersky έχει χαρακτηριστεί ως «επικίνδυνη» ή «κακόβουλη» πέρα από κάποια δημοσιεύματα που έχουν κυκλοφορήσει και την περιγράφουν με αυτόν τον τρόπο.

Ζήτησε ακόμα να του δοθούν αποδείξεις για τα προβλήματα που έχουν αναφερθεί και αναφορές ή απόψεις ειδικών για την Kaspersky Lab.

Ωστόσο, η Επιτροπή δεν διαθέτει στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι τα προϊόντα της εταιρείας δημιουργούν προβλήματα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS