ΑρχικήsecurityΔανός χάκερ φυλακίζεται για ξέπλυμα χρημάτων με τη μορφή Bitcoin

Δανός χάκερ φυλακίζεται για ξέπλυμα χρημάτων με τη μορφή Bitcoin

BitcoinΈνας 33χρονος Δανός hacker καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκισης για ξέπλυμα χρημάτων με τη μορφή Bitcoin. Σύμφωνα με το δικαστήριο, ο κατηγορούμενος γνώριζε από πού έρχονταν τα ποσά που έλαβε.

Οι δανέζικες αρχές είναι αρκετά αυστηρές με τα ηλεκτρονικά εγκλήματα και κάνουν ότι μπορούν για να οδηγήσουν τους hackers στη δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ο κατηγορούμενος γνώριζε ότι τα χρήματα που έλαβε προέρχονταν από εγκληματικές δραστηριότητες. Ο κατηγορούμενος μάλιστα παραδέχτηκε την πράξη του και γι’ αυτό το δικαστήριο του έδωσε ποινή τεσσάρων ετών και τριών μηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος έπαιρνε τα χρήματα που του έδιναν και τα μετέτρεπε σε Bitcoin. Στη συνέχεια έστελνε τα Bitcoin σε offshore λογαριασμούς.

Η σύλληψη του κατηγορούμενου ήταν τυχαία καθώς το έγκλημά του ανακαλύφθηκε κατά τις έρευνες για μια άλλη υπόθεση.

Ο αστυνομικός αναφέρει: “Μέσα από τη διερεύνηση της κατάχρησης πιστωτικών καρτών, ανακαλύψαμε έναν ξένο τραπεζικό λογαριασμό, στον οποίο μεταφέρονταν Bitcoin από τον 33χρονο”.

Ο 33χρονος κατηγορείται επιπλέον και για hacking.

Η Δανέζικη Αστυνομία φαίνεται ότι έκανε πολύ καλή δουλειά και οι επικεφαλής δηλώνουν περήφανα ότι είναι σε θέση να καταπολεμήσουν και το έγκλημα στο Διαδίκτυο.

«Διαθέτουμε τις δεξιότητες και είμαστε πρόθυμοι να δώσουμε προτεραιότητα στη διερεύνηση περίπλοκων περιπτώσεων στο Διαδίκτυο”.

Ωστόσο, αυτή η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας της αστυνομίας της Βόρειας Γιουτλάνδης και της δανέζικης IT ερευνητικής μονάδας, NC3, που ασχολήθηκαν με την έρευνα.

Η Δανία δίνει ιδιαίτερη σημασία στα εγκλήματα που σχετίζονται με Bitcoin και άλλα κρυπρονομίσματα. Το παράδειγμά της ακολουθούν και άλλες χώρες, όπως ο Καναδάς, οι αρχές του οποίου επιβάλλουν επίσης αυστηρές ποινές. Στην Ινδία έχουν επίσης συλληφθεί αρκετά άτομα για παράνομες δραστηριότητες με cryptocurrency.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS