ΑρχικήinetΤο Bitcoin παρουσιάζει άνοδο 15% μετά από πολύ καιρό

Το Bitcoin παρουσιάζει άνοδο 15% μετά από πολύ καιρό

άνοδο

Το Bitcoin, το δημοφιλέστερο ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο, σημείωσε σημαντική άνοδο ύψους 15%, σκορπώντας ενθουσιασμό στους υποστηρικτές του.

Όπως σημειώνει το CNBC, «Ο λόγος για το ξαφνικό άλμα στην τιμή του δεν έγινε άμεσα σαφής».

Το Bitcoin είχε σημειώσει μία τιμή ρεκόρ ύψους 27.938 δολαρίων τον Δεκέμβριο του 2017, αφού η διαφημιστική εκστρατεία του στον τύπο είχε διαρκέσει αρκετούς μήνες. Πολλοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν να ασχολούνται εκείνη την περίοδο με το Bitcoin, όμως υπήρξαν κι άλλοι που πούλησαν τα νομίσματα που είχαν αποκτήσει και αποχώρησαν από την εν λόγω αγορά. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2018 ωστόσο, το Bitcoin είχε βυθιστεί περίπου στα 4.802 δολάρια. Αλλά φαίνεται ότι η τιμή του μπορεί να ανέβει και πάλι.

Το Bitcoin στην ουσία είναι ένα ψεύτικο νόμισμα που δεν έχει πρακτική εφαρμογή στον αληθινό κόσμο. Το Bitcoin δεν υποστηρίζεται από τίποτα και απαιτεί τεράστια ποσά ενέργειας για την «εξόρυξή» του μέσω υπολογιστών.

Καθώς καθίσταται δυσκολότερη η εξόρυξή του, απαιτείται όλο και περισσότερη ενέργεια, που έχει σαν αποτέλεσμα την απελευθέρωση εκατομμυρίων τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και την επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής.

Το Google και το Facebook απαγόρευσαν τις διαφημίσεις που αφορούν Cryptocurrencies στις πλατφόρμες τους πέρυσι, καθώς ενέχουν αρκετούς κινδύνους. Το Facebook δήλωσε ότι είχε προχωρήσει σε αυτή την απόφαση επειδή οι εν λόγω ενέργειες ήταν “συχνά συνδεδεμένες με παραπλανητικές πρακτικές προώθησης”.

Υπάρχει επίσης το πρόβλημα της προστασίας των χρημάτων των ανθρώπων που αγοράζουν σε ένα χρηματιστήριο όπου ο ιδρυτής του πέθανε και $ 254 εκατομμύρια εξαφανίστηκαν έτσι απλά.

Ωστόσο τίποτα δε μοιάζει ικανό να αποτρέψει ορισμένους ανθρώπους από το να αγοράσουν cryptocurrencies, ακόμα κι όταν οι τιμή τους έχει πέσει κατακόρυφα.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS