ΑρχικήsecurityHacker καταδικάζεται για απόπειρα hijacking Apple IDs διασημοτήτων

Hacker καταδικάζεται για απόπειρα hijacking Apple IDs διασημοτήτων

Το τέλος του Celebgate φιάσκου δεν σημάδεψε το τέλος στις προσπάθειες παραβίασης των σούπερ σταρ από επίδοξο hacker.

Ο Kwamaine Ford, κάτοικος της Γεωργίας, θεωρείται ένοχος για απόπειρα hijacking των Apple IDs διάσημων αθλητών, συμπεριλαμβανομένων παικτών NBA και NFL και διάσημων ραπερ. Από τον Μάρτιο του 2015 και μετά, ο Ford εξαπατούσε τους αστέρες για να παραδώσουν τα στοιχεία του λογαριασμού τους κυρίως μέσω μιας καμπάνιας ηλεκτρονικού “ψαρέματος” (phishing), όπου προσποιούταν εκπρόσωπο εξυπηρέτησης πελατών της Apple.

Κάθε φορά που πετύχαινε το πείραμα του, άλλαζε τις λεπτομέρειες σύνδεσης και προσπαθούσε να λάβει πληροφορίες σχετικά με την πιστωτική κάρτα των θυμάτων. Τις χρησιμοποίησε για να πληρώσει ταξιδιωτικά έξοδα, έπιπλα και μεταφορές χρημάτων.

Hacker

Ο Ford κατηγορήθηκε έξι φορές τον Απρίλιο του 2018, αλλά κρίθηκε ένοχος από ένα δικαστήριο για απάτες μέσω υπολογιστή και κλοπή ταυτότητας. Η καταδίκη του πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 24 Ιουνίου.

Οι αρχές δεν ονόμασαν τα θύματα ούτε αναφέρθηκαν στο πλήρες μέγεθος της ζημίας. Δεν γνωρίζουμε το ακριβές χρονικό διάστημα που θα φυλακιστεί ο hacker, άλλα σύμφωνα με την εξέλιξη της υπόθεσης δεν πρόκειται να είναι μεγάλο.

Το συμβάν αυτό, ωστόσο, είναι μια υπενθύμιση ότι το phishing μπορεί να επιτύχει σε οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των αθλητικών και μουσικών αστέρων που θα πρέπει να γνωρίζουν ότι είναι οι πιο πιθανοί στόχοι.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS