ΑρχικήsecurityTop εργαλεία για να τσεκάρεις αν ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί!

Top εργαλεία για να τσεκάρεις αν ο λογαριασμός σου έχει παραβιαστεί!

Πολλοί χρήστες ανησυχούν ολοένα και περισσότερο για την ασφάλεια των δεδομένων τους στο διαδίκτυο, καθώς οι επιθέσεις hacking αυξάνονται. Εάν είστε ένας από τους πολλούς ανθρώπους που θα ήθελαν να μάθουν αν οι λογαριασμοί σας στο διαδίκτυο είναι ασφαλείς ή όχι, υπάρχουν πλατφόρμες με Top εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να το ελέγξετε και εμείς σας τις παρουσιάζουμε:

Top εργαλεία

  1. Have I Been Pwned – haveibeenpwned.com

Ίσως το καλύτερο και επίσης το πιο δημοφιλές site που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ελέγξετε την ασφάλεια των online λογαριασμών σας. Το εργαλείο χρησιμοποιεί το email σας και ελέγχει αν συσχετίζεται με τυχόν παραβιασμένα δεδομένα. Επομένως, απλά δίνετε στον ιστότοπο το email και το email id σας, πληκτρολογώντας τα στη γραμμή αναζήτησης του ιστότοπου. Στη συνέχεια, ενημερώνεστε εάν ο λογαριασμός σας έχει παραβιαστεί.

  1. Pwned Passwords – haveibeenpwned.com/Passwords

Αν είστε από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για όλους τους λογαριασμούς σας στο διαδίκτυο, τότε πρέπει να είστε ΠΟΛΥ προσεκτικοί με την ασφάλεια του. Άρα αυτό το εργαλείο είναι το κατάλληλο για εσάς. Η ιστοσελίδα Pwned Passwords διαθέτει περίπου μισό δισεκατομμύριο εκτεθειμένους κωδικούς πρόσβασης, επομένως μπορείτε να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασης παραβιάστηκε στο παρελθόν. Αν είχε παραβιαστεί, τότε πρέπει να το αλλάξετε αμέσως. Αλλά αν δεν τον βρείτε στη λίστα, δεν σημαίνει ότι ο κωδικός πρόσβασής σας είναι ένας εξαιρετικός ή ασφαλής κωδικός πρόσβασης. Είναι ασφαλής τη δεδομένη στιγμή , γι’ αυτό καλό είναι να τον αλλάζετε κάθε μήνα.

  1. BreachAlarm – breachalarm.com

Αυτός είναι ένας άλλος καλός εναλλακτικός ιστότοπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τον έλεγχο της ασφάλειας των online λογαριασμών σας. Το BreachAlarm επιτρέπει στους χρήστες του να εγγραφούν στην πλατφόρμα έτσι ώστε να λαμβάνουν ειδοποιήσεις κάθε φορά που συμβαίνουν παραβιάσεις δεδομένων στους λογαριασμούς τους.

  1. DEHASHED – dehashed.com

Το DeHashed είναι παρόμοιο με τα προαναφερθέντα sites. Ωστόσο, δεν μπορείτε να δείτε μόνο τα emails που έχουν παραβιαστεί, αλλά και να ελέγξετε αν ο κωδικός πρόσβασής σας βρίσκεται σε οποιαδήποτε παραβιαζόμενη λίστα. Ωστόσο, το DeHashed δεν είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο τα υπόλοιπα και αν δεν πληρώσετε, κάποια αποτελέσματα αναζήτησης είναι απόρρητα.

 

Θα αναρωτιέστε, φυσικά, πόσο έμπιστες είναι οι συγκεκριμένες σελίδες για να τους προσφέρεται απλόχερα το email σας. Τα συγκεκριμένα websites λειτουργούν συγκεντρώνοντας δεδομένα από μέρη όπως το Pastebin και το Dark Web, όπου οι hackers συνήθως αποθηκεύουν τα δεδομένα για να τα πουλήσουν σε εγκληματίες. Πλατφόρμες όπως το DeHash ή το HaveIBeenPawned, ωστόσο, χρησιμοποιούν τα δεδομένα αυτά για καλό σκοπό, επιτρέποντάς σας να δείτε αν υπάρχουν εκεί έξω διαθέσιμες και οι δικές σας πληροφορίες.

Τι να κάνετε εάν ανακαλύψετε ότι ο λογαριασμός σας τελικά βρίσκετε στην λίστα με τα παραβιασμένα data;

Μόλις διαπιστώσετε ότι παραβιάστηκε ο λογαριασμός σας, αλλάξετε ΑΜΕΣΑ τον κωδικό πρόσβασης του.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS