ΑρχικήinetΕάν πετύχει το νέο project της Ε.Ε. δεν θα ξαναφορτίσετε το smartwatch...

Εάν πετύχει το νέο project της Ε.Ε. δεν θα ξαναφορτίσετε το smartwatch σας

project Κανείς δεν θέλει να φορτίζει το smartwatch του κάθε μέρα, αλλά το επίπεδο που βρίσκεται η τεχνολογία των μπαταριών αυτή τη στιγμή, μας αναγκάζει να χρησιμοποιούμε συχνά το φορτιστή. Ένα project που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και ονομάζεται Smart2Go ανακοίνωσε ότι εργάζεται πάνω σε μια λύση, την οποία ονομάζει «πλατφόρμα αυτόνομης παροχής ενέργειας» και, εάν πετύχει, θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη μιας νέας γενιάς wearable συσκευών, η φόρτιση των οποίων δεν θα μας απασχολεί πια.

Το Smart2Go εντάσσεται στο πρόγραμμα Horizon 2020, ένα τεράστιο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας της Ε.Ε. με 80 δις ευρώ στη διάθεσή του και διοικείται από την Fraunhofer FEP (γερμανική εταιρεία). Άλλοι συνεργάτες είναι εμπειρογνώμονες αποθήκευσης ενέργειας και πολλά ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστήμια. Η Fraunhofer FEP θα παρουσιάσει το project στο Wearable Europe Show τον Απρίλιο, όπου θα μιλήσει με περισσότερες λεπτομέρειες για τους στόχους της. Προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πολλά για τα σχέδιά της, αλλά αυτό που έχει γίνει γνωστό είναι εντυπωσιακό.

Το Smart2Go θέλει να αναπτύξει ένα σύστημα ισχύος που δεν χρειάζεται καθόλου φόρτιση. Αυτό θα το κάνει με τη χρήση “ενός συνδυασμού ισχυρής μπαταρίας με κατάλληλες τεχνολογίες συγκομιδής ενέργειας”, σύμφωνα με το αρχικό δελτίο τύπου για το project. Ωστόσο, αντί να αναπτύξει μόνο ένα σύστημα, το Smart2Go θα είναι μια ευέλικτη, αρθρωτή πλατφόρμα για τους κατασκευαστές, ώστε να μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς σε διαφορετικά προϊόντα. Τα αρθρωτά στοιχεία θα δίνουν τη δυνατότητα επιλογής του τύπου συγκομιδής ενέργειας.

Η Fraunhofer FEP προβλέπει ότι η πλατφόρμα θα μπορεί να χρησιμοποιείται παντού, από smartwatches, συσκευές fitness tracking και προσωπικά trackers ασφαλείας μέχρι συναρπαστικές τεχνολογίες του μέλλοντος, συμπεριλαμβανομένων των επιθεμάτων δέρματος και των έξυπνων ετικετών. Τι σημαίνει όμως η συγκομιδή ενέργειας; Λογικά αυτό θα είναι το επίκεντρο όχι μόνο της παρουσίασης, αλλά και της ίδιας της έρευνας. Οι υποθέσεις που γίνονται είναι ότι η εταιρεία θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει την ενέργεια από πηγές όπως η θερμότητα ή η κίνηση, για να παρέχει μια σταθερή πηγή ενέργειας για μια συσκευή. Ωστόσο, δεν θα εφαρμόζονται όλες οι πηγές ενέργειας σε όλα τα προϊόντα.

Πάντως δεν πρέπει να ενθουσιαζόμαστε ακόμα με την ιδέα ότι δεν θα χρειαστεί να ξαναφορτίσουμε ποτέ το smartwatch μας, καθώς πρόκειται για ένα ερευνητικό πρόγραμμα και δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε σύντομα αυτή την τεχνολογία.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS